Lütfen bekleyin..



İncir fidanları toprakla buluştu

07 Ocak 2022, 13:10 - Okunma: 278

Aydın İncir Araştırma Enstitüsü ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan çalışmayla 185 adet incir fidanı Hasankeyf'te törenle toprakla buluştu. Törene; Vali Hulusi Şahin, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Müdürü Mehmet Gün, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Adnan İnanç, Batman Ziraat Odası

Başkanı Nizamettin Aydiş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Hulusi Şahin;" Hasankeyf medeniyetin başlangıç noktalarından biri. Bir çok bitki ve meyvelerin de aslında çıkış noktası Hasankeyf'tir. Hepinizin bildiği gibi Hasankeyf inciri zaten lezzeti çok yüksek bir bitki ama Aydın yöresinde yapılan incir tarımı dünyada söz sahibi bir incir tarımı ve buradan çok ciddi bir katma değer elde ediliyor. İncir,  İhracatıyla beraber büyük bir döviz kaynağı aynı zamanda. Aynı zamanda geleneksel üretimde önemli bir yer tutan ürünlerimiz başta Hasankeyf'teki incir olmak üzere yeniden canlandırılması ve geliştirilmesi bizim için büyük bir önem taşıyor.

Çok sayıda ürünü burada hem deneyeceğiz hemde çiftçimizle tanıştıracağız. Şehrin girişinde de meyvelerden oluşan bir vaha planlamayı hayal ediyoruz. İnşallah buda olacak. Bu bölgenin şu halini düşünmeyin, 10 yıl sonrasını hayal edin. Bütün Hasankeyf parmakla gösterilen çok özel bir yer olma yolunda emin adımlarla gidiyor” dedi. 
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=