Lütfen bekleyin..



Hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu’nu rahmetle anıyoruz..

09 Ocak 2022, 14:00 - Okunma: 856

Batman’ın kalkınmasına öncülük eden kentin sevilen sayılan hayırsever iş adamı Merhum Hacı Necat Nasıroğlu vefatının 4. yıldönümünde anılıyor. Dört yıl önce 8 Ocak 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Merhum Necat Nasıroğlu Batman’da eğitimden ekonomiye, fabrika istihdam, öğrenciye burs ve hayır işlerine yaptığı önemli çalışmalarla Batman halkının gönlünde adeta taht kurdu.

 Batman Demokrat Haber gazetesi olarak Merhum Hacı Necat Nasıroğlu’nu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mübarek Ramazan aylarında binlerce dargelirli aileye yardım geleneğini sürdüren Nasıroğlu ailesi babaları Merhum Necat Nasıroğlu’nun ölüm yıldönümü içinde çok sayıda yoksul aileye nakdi yardımda bulunacak. Merhum Hacı Necat Nasıroğlu yakınları ve sevenleri tarafından mezarı başında anacak.  
BATMAN HALKI HER ZAMAN MİNNETLE ANIYOR… 
Merhum Necat Nasıroğlu, Batman'ın büyümesine öncülük yaparak ilk büyük fabrikaları kente kendisi kazandırdı. OSB’de ilk kurulan Fabrikalar Fernas sayesinde kuruldu. Bu sayede binlerce emekçi Fernas’a ait İnşaat şirketleri ve fabrikalarında istihdam edilmektedir. Eğitime verdiği öneme binaen 1995 Yılında Necat Nasıroğlu Vakfı kuruldu. Bu vakıf aracılığı ile öğrenim gören ve ihtiyacı olan binlerce öğrenciye her yıl burs verdi ve halende bu hizmet devam etmektedir. 


Nasıroğlu Batman Üniversitesinin kuruluşunda büyük destek sağlayarak kente Minarlık ve mühendislik fakültesi binasını kazandırdı, Batman merkezde iki İlk Okul, Sağlık Ocağı, Yatılı Kuran kursu, taziye evleri birçok caminin inşasına katkıda bulundu. Ayrıca Hayırsever, İş adamı Necat Nasıroğlu adını taşıyan ve Fernas tarafından yapımı sürdürülen çok amaçlı külliyenin inşattı ise hızla devam etmektedir. 7 Çocuk babası olan Necat Nasıroğlu'nun gençlere başarı için en önemli öğüdü, "İnançlı, azimli, dürüst ve eğitimli olun" şeklindeydi. 8 Ocak 2018 tarihinde 78 Yaşındayken vefat eden Merhum Necat Nasıroğlu, yaptıkları önemli hizmetler ve iş yaşamında başarılarından dolayı halkın gönlünde hep yer edindi. 
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=