Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Gelişiyor, Büyüyor

04 Ocak 2022, 15:19 - Okunma: 387

Bölgesel kalkınmaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarla ön plana çıkan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir TRT GAP Radyosuna konuk oldu. Programda Rektör Demir, üniversitede öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik yürütülen çalışmaları ve Batman Üniversitesine verilen enerji alanında ihtisaslaşma payesinin bölgeye sağladığı faydaları detaylarıyla anlattı.

Batman Üniversitesinin daha önce Dicle Üniversitesine bağlı bir üniversiteyken zaman içinde bağımsız bir üniversite olarak hızla geliştiğini anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesinde bulunan 10 fakülte, bir lisansüstü eğitim enstitüsü, iki yüksekokul, yedi meslek yüksekokulu ve 17 araştırma ve uygulama merkezi ile öğrencilerin akademik ve entelektüel gelişimlerine katkı sunduklarını söyledi. 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIYLA PROTOKOL
Üniversite-şehir bütünleşmesi kapsamında Batman Üniversitesi ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Batman ilinde bulunan hükümlülerin kamu yararına hizmette yer alabilmesi için 3 Ocak 2022 tarihinde bir iş birliği protokolüne imza attı.

Protokolü Batman Üniversitesi adına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir imzalarken Batman Cumhuriyet Başsavcılığı adına Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete imzaladı. Türk Ceza Kanunu maddeleri çerçevesinde düzenlenen protokol ile Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen hükümlüler, Batman Üniversitesi ve bağlı kurum ve kuruluşlarında kamu yararı adına çalıştırılacak.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=