Lütfen bekleyin..



‘Kamu personeli atamaları liyakat esasına göre yapılmalıdır!’

04 Ocak 2022, 13:28 - Okunma: 442

KPSS mülakatlarının sonuçlanmasıyla mağdur olan öğretmen adaylarına ilişkin İHD Batman Şubesi basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Ercan Başar “2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan almalarına rağmen, Kasım 2021 tarihinde yapılan sözlü sınavlarda (mülakat) binlerce öğretmen adayının elendiğini sosyal medya

platformlarından, ulusal basından ve derneğimize yapılan bildirimler sonucunda üzüntüyle öğrendik. Özellikle ekonomik krizin yaşandığı ve yaşam koşullarının zorlaştığı bir süreçte ailelerinin emeği ve alın teri ile bitirmiş oldukları bölüm sınavlarından yüksek puan almalarına rağmen yapılan mülakatla düşük puan verilerek tercih yapmaları bile engellenmiştir. Atamayı bekleyen öğretmenlere yapılan bu uygulama hukuk dışı bir uygulama olmakla birlikte aynı zamanda da emek sömürüsüdür. Yıllardır tartışmaların odağında olan sözlü sınav(mülakat) ne yazık ki hakkaniyet ve liyakat temelli yapılmamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarında sorulan sorular üzerinden ortaya atılan iddialar akıllara mülakatın siyasi kadrolaşma için bir araç olarak kullanıldığı sorusunu getirmekteydi. 2021 yılında yapılan mülakat sonuçlarına bakıldığını ne yazık ki adayların endişelerinde haksız olmadıkları anlaşılmıştır. Kamu personeli istihdamı; ideolojik yakınlık, sadakat ve yandaşlık ilişkilerine göre değil, liyakate göre yapılmalıdır. Geldiğimiz noktada kamu personeli istihdamında liyakatin değil, torpile dayalı bir sistemin hâkim olduğunu görüyoruz."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=