Lütfen bekleyin..



Meme kanserinde erken tanı önemli!

28 Aralık 2021, 17:27 - Okunma: 347

Özel Dünya Hastanesi, Dünya ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser olan Meme kanseri ile ilgili erken tanı ve görüntülemenin önemine dikkat çekti.Dünya Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Sıddık Yıldız, “Her 8 kadından biri yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riski taşımaktadır. Meme kanserinde erken tanı ile tedavinin

başarı oranı önemli oranda yükselmektedir. Her kadının 20 yaşından sonra ayda bir kendi kendine meme muayenesi ve 40 yaşından sonrada yılda bir kez Mamografi taraması yapması hem erken tanı hem de farkındalık açısından çok önemli.  Mamografi 40 yaş altında endikasyon yoksa önerilmemektedir. Ultrasonografi tüm yaş guruplarında ve gebelerde güvenle kullanılabilen meme muayenesinde önemli bir görüntüleme yöntemidir. Günümüzde yüksek çözünürlüklü ultrasonografi cihazları ile meme kanseri ve memenin diğer hastalıklarında ultrasonografinin tanısal değeri artmıştır. Özel Batman Dünya Hastanesin’de Mamografi, Ultrasonografi, Sonoelastografi, Manyetik Rezonans (MR) ve görüntüleme eşliğinde biyopsi işlemleri ile meme hastalıklarının tanı ve takibi yapılmaktadır.” Açıklamalarında bulunarak herkesi meme kanseri ile ilgili bilinçli olmaya davet etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=