Lütfen bekleyin..



Araştırma Hastanesi’nde göz içi enjeksiyonu hizmeti

21 Aralık 2021, 15:27 - Okunma: 543

Üçüncü basamak hizmet veren Eğitim Araştırma Hastanesinde özellikle Diyabetik retinopati (şeker hastalığına bağlı göz sinir tabakası bozukluğu), Yaşa bağlı Maküla dejenerasyonu dediğimiz sarı nokta ve Retina damar tıkanıklığı hastalıklarında görme merkezinde sıvı toplanmasının(maküla ödemi) neden olduğu görme azlığında göz içi enjeksiyonlar yapılmaktadır. Enjeksiyon tedavileri ile ilgili bilgi

veren Op. Dr. Hüseyin Güzel, “Göz içi enjeksiyonları şeker, sarı nokta ve retina damar tıkanıklığı olup görme merkezinde sıvı birikimi (maküla ödemi) olan hastalara önerilmektedir. Hastalarımıza  ameliyathane ortamında steril bir şekilde ve lokal anestezi altında göz içi enjeksiyonlar yapılmaktadır. Sarı nokta hastalığı dediğimiz, yaşlı bireylerde gördüğümüz görme merkezindeki sıvı birikimi bu enjeksiyonlar yardımıyla azaltılabilmekte ve hastalarımızın görmesi korunabilmektedir. Şeker hastalığında da yine görme merkezinde ödem ve kanamalar ortaya çıkabilmektedir. Bu enjeksiyonlar şeker hastalığında da ortaya çıkacak damarlardaki sızıntıyı ortadan kaldırmakta, kanamalarında hızlıca gerilemesinde yardımcı olmaktadır” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=