Lütfen bekleyin..



Rektör Demir Tıp Fakültesi talebini yeniledi

20 Aralık 2021, 12:00 - Okunma: 288

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları, üniversitenin fiziki imkânlarını, öğrencilerin çeşitli fikir, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla Batı Raman Yerleşkesini ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Dersliğinde ilk ders sunumunu yapması, kampüs alanını gezmesi ve senato toplantısına katılmasının ardından

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Başkan Özvar’a ilimize neden tıp fakültesi kurulması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
‘DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TIP FAKÜLTESİ ŞART’
Tıp Fakültesi kurulması için başvuru dosyasını titizlikle hazırladıklarını anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimize tıp fakültesinin kazandırılmasının daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi. İlimizde bir eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğunu ancak Batman halkının üçüncü derece sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını belirten Rektör Demir, Tıp Fakültesinin kurulmasıyla hem Batman halkının hem de çevre illerdeki halkın kaliteli sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabileceğini dile getirdi.


 ‘BATMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇİN GEREKEN DONANIMA SAHİP’
Tıp Fakültesine bağlı programlarda eğitime başlanması ve sürdürülmesi için gerekli asgari koşulların Batman Üniversitesinin her alanında sağlanabileceğinden söz eden Rektör Demir, kampüs alanı içerisinde bulunan kütüphanenin Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin ihtiyaç duyduğu basılı ve elektronik kaynaklara sahip olduğunu ifade etti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=