Lütfen bekleyin..



Sağlıkçılar iş bıraktı!

16 Aralık 2021, 12:59 - Okunma: 229

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi Uyarı Grevi ile ilgili basın açıklaması yaparak taleplerinin hayata geçinceye kadar mücadelerine devam edeceklerini belirttiler. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdare Binası önünde yapılan açıklamaya Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan ve sağlık çalışanları katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan

SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan “Sağlıkta Dönüşüm Programı iflas etmiştir ve halkın sağlığı tehlike altındadır. Sağlığa erişimin eşit ve adil olmadığı bu bozuk sistem sona ermelidir. Pandemi koşullarında canlarından ve sağlıklarından olan biz sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmamıştır. Kamuoyunda algı yönetimiyle fazla ödeme yapılacakmış açıklamaları yapanlar halkı aldatmaktadır. Sağlık emekçilerinin gelirleri artık yoksulluk sınırının çok altına düşmüştür. 2004 yılından bu yana TÜİK’in enflasyona ilişkin veriler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu enflasyon rakamlarına göre yapılan zamlar bizleri hayat pahalılığıyla baş edemez hale getirmiştir.

Artık ‘’Geçinemiyoruz’’ diyoruz ve ücretlerimizde iyileştirme bekliyoruz. Gelirlerimiz ve özlük haklarımız ile ilgili 11 Aralık tarihinde TBMM’ne getirilen yasa tasarısı içtüzüğe aykırı olarak komisyon başkanının imzasıyla geçtiğimiz hafta sonu geri çekilmiştir.  Bizler tasarının yeterli olmadığını, kapsayıcı olmadığını görüyoruz. Ancak bu getir-kaçır yasa tasarısıyla toplumda bir zam yapılıyormuş algısı yaratılmaya çalışılmıştır. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=