Lütfen bekleyin..



Belediye’nin 2022 yılı bütçesi 950 Milyon TL

14 Aralık 2021, 18:35 - Okunma: 770

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi ŞAHİN, Belediyenin 2022 mali yılı bütçesinin Belediye Meclisinde kabul edilmesi üzerine bütçe hakkında açıklama yaptı.ŞAHİN açıklamasında, “Batman Belediyesi’nin 2022 Mali yılı bütçesi Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısında gündeme alınarak plan ve bütçe komisyonuna havale edilmiştir.

Plan ve bütçe komisyonunun çalışmaları neticesinde son şekli verilen Batman Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı bütçesi, komisyonun gerekçeli raporuyla karara bağlanmak üzere Belediye Meclisi’ne gelmiş ve mecliste kabul edilmiştir.  Bütçemiz yatırım bütçesidir. Bütçemizde; çalışana, emekliye, işçiye, işsize kısaca Batman’da yaşayan her bir vatandaşımıza hizmet üretecek kaynak ayrılmıştır. Bu kapsamda Belediye Meclisi tarafından kabul edilen 2022 Mali Yılı bütçesiyle toplam 950.000.000 TL ödenek tahsis edilmiş ve 900.000.000 TL gelir öngörülmüştür.

Gelir gider arasında oluşan 50.000.000 TL’lik farkın, borçlanmayla karşılanacağı öngörülerek bütçe denkliği sağlanmıştır. Gelirlerimizin de etkin bir şekilde tahakkuk ettirilip, tahsil edilmesinde azami çaba sarf edilecektir. Bu şehrin gelirleri, bu şehre hizmet için harcanacaktır. Tek kuruş dahi israf edilmeyecektir.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=