Lütfen bekleyin..



Çevrecilerden Şırnak kömürü dağıtılmasın çağrısı!

08 Aralık 2021, 17:01 - Okunma: 347

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman’da, yoksullara Şırnak kömürünün dağıtılmaması gerektiğini belirtti. Çevre Gönüllüleri Derneği konuyla ilgili yaptığı açıklamada" Batman'da binlerce astım, KOAH, bronşit ve korona hastası bulunmaktadır. Yüzlerce insanımız evlerinde solunum destek cihazıyla yaşama tutunmaktadır.

‘HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİĞİNE İNANIYORUZ’
 Son günlerde etkisini gösteren hava kirliliğinin halk sağlığını tehdit ettiğine inanıyoruz. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, yıllardır dağıtılan kömür yerine doğalgaz ve elektrik desteği gibi alternatiflerle yoksulların desteklenmesini önerirken, kömür seçeneği sürdürülürse, yoğun partikül içeren Şırnak kömürlerinin kesinlikle dağıtılmamasını talep ediyoruz. Şırnak kömürü yerine, Kütahya, Tunçbilek kaliteli, çevre mevzuatına uygun kömürlerin dağıtılması gerektiğine inanıyor, bunun için il yöneticilerini, halk sağlığından sorumlu (Valilik, Belediye, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Mahalli Çevre Kurulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü) kurumları ile ilimiz iktidar ve muhalefet Milletvekillerini, basınımız ile halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=