Lütfen bekleyin..



KESK bütçe talebiyle toplandı

07 Aralık 2021, 17:02 - Okunma: 322

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Tümbel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Eğitim-Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Simge Yardım, BTS Genel Örgütlenme Sekreteri Nazım Sarsılmaz ve KESK Batman Şubeler Platformu bileşenlerinin katılımıyla Petrol-İş konferans salonunda;"işsizliğe, Yoksulluğa Hayır! Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz"

şiarıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kesk Batman Şubeler Platformu’dan yapılan açıklama şöyle “Olağanüstü günlerden geçiyoruz. İktidar emeğe, emekçilere, çiftçilere, esnafa, kadınlara, gençlere, halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Göz göre göre ve sonucunu bildikleri ekonomik politikalarla emeği ucuzlatıyor, işsizliği, güvencesizliği artırıyor, yaşam koşullarını dayanılmaz hale getiriyorlar. İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Enflasyon aldı başını gidiyor.

Maaşlarımız ve alım gücümüzü eridikçe eriyor. Sizler aracılığınızla kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz: 18 Aralık 2021 Diyarbakır ve İzmir, 19 Aralık 2021 İstanbul ve Ankara’da yapacağımız mitinglerde hep birlikte itirazımızı ve sesimizi yükseltelim.  Hep Birlikte “İşsizliğe, Yoksulluğa Hayır! Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz!” demek için 18 Aralık 2021 de Diyarbakır ’da ki buluşmaya tüm Batman halkını davet ediyoruz”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=