Lütfen bekleyin..



Bombalı saldırı failleri yakalandı

07 Aralık 2021, 16:57 - Okunma: 264

Batman'da 2004 yılında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün giriş kapısına el bombası ile yapılan saldırının faillerinden birisi olan BTÖ mensubu Zinar kod adlı M.A. Kozluk'ta yakalandı.Konuyla ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamada; "Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Batman ili Kozluk ilçesi Çayönü Mahallesine bağlı Yeniköy Mezrasında icra edilen

operasyonda; hakkında Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesince 2004 yılından itibaren “Yasadışı Silahlı Örgüt Kurma” suçundan arama kaydı bulunan ve 2004 yılında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün giriş kapısına el bombası ile yapılan saldırının faillerinden birisi olan BTÖ mensubu Zinar (K) M.A. yakalanmıştır. “Yasadışı Silahlı Örgüt Kurma” suçundan hakkında kesinleşmiş (12 yıl 6 ay) mahkumiyet kararı bulunan Zinar (K) M.A. Batman Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.  Ayrıca; Zinar (K) M.A. hakkında Türkiye’ye Suriye uyruklu M.M.A.M.A. adına düzenlenmiş sahte kimlik kartı ve sahte Irak pasaportu ile giriş yaptığından “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan ve “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=