Lütfen bekleyin..



İHD Kayıp yakınları Doku’nun akıbetini sordu

05 Aralık 2021, 14:56 - Okunma: 353

Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın anma etkinliğinin 506. haftasında 2 yılı aşkındır kaybedilen üniversite öğrencisi Gülistan DOKU‘nun akıbeti soruldu. 2016’dan bu yana eylemleri yasaklanan ve sadece beş kez dışarıda açıklama yapabilen kayıp yakınları, 506’ıncı haftada yaptıkları sessiz yürüyüş sonrası Gülistan

Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Kayıp yakınları ve insan hakları savunucularının katıldığı eylemde Dersim’de 700 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun akıbetini sorarken, İpek Er'e tecavüz ettikten sonra ölümüne neden olan Musa Orhan'a verilen 10 yıllık cezaya tepki gösterdi.Açıklamayı İHD Batman Şubesi üyesi Mahfuz AKGÜL okudu. Akgül‘’Bu hafta 5 Ocak 2020‘de Dersim’de kaybedilen ve kendisinden 700 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan DOKU‘nun akıbetini soruyoruz. Gülistan DOKU; 5 Ocak 2020 tarihinde yani 700 gün önce Dersim’de kayboldu veya kaybedildi. Bir kadının gün ortasında kaybolması anlaşılır ve kabul edilir değildir.”denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=