Lütfen bekleyin..



“Batman’da istihdam ve yatırım için huzur var”

30 Kasım 2021, 16:53 - Okunma: 423

Batman Valisi ve Belediye başkan Vekili Hulusi Şahin Kentte devam eden projeler, yatırımlar ve çalışmalarla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazete sahibimiz Nimet Dal, Orhan Turan ve Yazarımız İbrahim Eroğlu’yla birlikte Batman Valisi ve Belediye başkan vekili Hulusi Şahin’i Valilik makamında ziyaret ettik. Vali Hulusi Şahin ziyarette kente yapılan çalışmaların yanı sıra yeni yılda yapılacak

projeler ve Belediye hizmetleriyle ilgili önemli değerlendirme yaptı. 
OSB’DE İSTİHDAM 10 BİNLERE ULAŞTI
Batman’ın Yatırım, proje ve istikrarda önemli bir sürece girdiğini belirten Vali Şahin göreve geldiği gün OSB’de olan istihdamın 4800 iken, bugün itibariyle 10 binleri aştığını vurguladı. Batman’da güzel çalışmaların olduğunu ve bunları ön plana çıkardıklarına dikkat çeken Vali Şahin şehrin kötü imajının silinmesiyle birlikte başta il dışında yaşayan Batman’lı hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin dört bir yanından iş adamlarının yatırım için sırada beklediğini söyledi. Raman Mevkiinde 177 dönüm üzerinde yapılacak olan 2. OSB tamamlandığı zaman Mevcut OSB’nin 2 katı kadar bir istihdam ve fabrika yapılacağını söylerken, Atatürk parkının genişletilmesi ve yeni bir su parkı yapılacağını sözlerine ekleyen Vali Şahin Karakol binasının tamamlanmasıyla birlikte Atatürk parkı içindeki yapıların yıkılacağını ve Parkın devasa bir alana geleceğini sözlerine ekledi.       

                                                              
Şahin Batman Üniversitesi Diş Fakültesi kuruluşunun hızlanması içinde Batman Belediyesinin yer konusunda katkılarının olacağını söyledi. 
YENİ DÖNEMDE 5 YILDIZLI 3 OTEL YATIRIM PROJESİ VAR
Batman’da turizm alanında ciddi yatak kapasitesi eksikliği ve 5 yıldızlı Otel eksikliği olduğuna işaret eden Vali Hulusi Şahin açıklamasında “Batmanımız büyüyor gelişiyor. Marka kent olmaya doğru son sürat ilerliyor. 90’lı yıllarda Batman’ın edindiği kötü imaj silindi. Artık Batman Petrolspor, yatırım, istihdam, turizm, tekstil ve huzurla anılıyor. Batman hak ettiği yeri buluyor ve bulacak. Batman’ın marka kent olması için Bizler, Belediye, halk, yatırımcılar il dışında yaşayan Batman’lı iş insanları, Üniversitemiz… Herkes üzerine düşeni yapıyor. Erzenia ve 5 yıldızlı Otel projesinden sonra Batman’a 3 tane daha 5 yıldızlı Otel geliyor. Yatırımcılar ve Valilik ön çalışmalara başladılar.” 


50 FARKLI NOKTADA ÇALIŞMA
Vali Şahin Belediye çalışmalarına değinerek “Batman Belediyesi kentin 50 farklı noktasında çalışmalara devam ediyor. İstiklal parkının ihalesi bugün yapılıyor, temeli Aralık ayında atılacak. 2022 yılının sonunda bitince Batmanımız yepyeni bir cehreye kavuşacak, Halkın nefes aldığı muhteşem bir gezi ve dinlenme alanı olacak.  Öte yandan İmar çalışmaları devam ediyor. Kente nefes aldıracak Güney ve Batı kısmında ciddi bir imar çalışması olacak. Ek hizmet binamızın yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. Altyapı çalışmalarından kaynaklı yollarda yama çalışmalarını 1 Kasım itibariyle tamamladık. Kilit, parke taşı ve asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”dedi. 
BATMAN EN AZ VAKA GÖRÜLEN ŞEHİRLER ARASINDA
Pandemi sürecinde Türkiye’de en az vaka görülen şehirlerin başında gelen Batman’da günlük 10 vaka civarında bir seyir yaşandığını belirten Vali Hulusi Şahin Tedbiri elden bırakmadan aşılanmaya daha fazla önem verilmesini isteyerek tüm gençlerin aşı olmaya davet etti. Aşılamada Türkiye’deki en geride kalan 2 ilden biri olduklarını aktaran Vali Şahin bu süreci en iyi şekilde atlatmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
İLUH DERESİ İSLAHI İÇİN BELEDİYEYE KAYNAK ARIYORUZ
Batman Belediyesinin geçmişte borç yükü altına girdiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yapacakları İluh deresi islahı için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Şahin Son zamanlarda gündemden düşmeyen Batman Park AVM arsası için tekrar ihaleye çıkılabileceği mesajını verdi. AVM ihalesinin çarpıtılmak istendiğine dikkat çeken Vali Şahin”  AVM’nin değerini bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan incelemeyle ortaya çıkarıldı. Geçmişte burayı 9 milyon TL’ye satmak istediler. Biz bunun 15 katı üzerinde bir bedelle satışa çıkarıyoruz. Buradan elde edeceğimiz gelirle hem İluh deresi projesinin Belediyeyi ilgilendiren projelerini hemde sosyal yardımlaşmaya yönelik desteklerimizin olabilmesi için yapmak istiyoruz. Batman Belediyesini geçmiş dönemdeki yönetim 32 milyon avro borçlandırdı. Kur arttı, borcu ödüyoruz bitmiyor. Her yıl katlanıyor. İnşallah bu sorunlarında üstesinden geleceğiz.”dedi.     

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=