Lütfen bekleyin..



Batman Park arsa satışı ihalesi iptal edildi

28 Kasım 2021, 14:46 - Okunma: 412

Mülkiyeti Batman Belediyesi’ne ait olan Batman Park AVM arsasının satışı için belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 4537 ada 2 No’lu parselin ihalesi, teklif gelmediği için iptal edildi.Belediye Konferans Salonu’nda yapılan açık ihaleye Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük, Belediye İhale Komisyonu,

 belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. 
TEKLİF GELMEDİĞİ İÇİN İPTAL EDİLDİ
8 bin 557 metrekarelik alandan oluşan taşınmazın satışı için yapılan ihaleye teklif gelmemesi üzerine taşınmazın satışı için yapılan ihaleyi iptal ettiklerini belirten Vali Şahin, “Batman Park AVM’nin binası bizim değil, biz AVM’nin üzerinde olduğu arsayı satıyoruz. Arsanın değerini de SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) lisanslı bağımsız bir değerleme kuruluşu belirledi. Arsa belediyenin mülküdür, satılmazsa tasarrufu yine belediyede kalır. Biz de İluh Deresi’nin kentsel dönüşümü için başka kaynaklar ararız. Şu an itibari ile arsanın değerinin düşürülmesi gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Biz belediyenin haklarını menfaatlerini korumak ile mükellefiz. Gönül isterdi ki bu rakamlara çıkılsın, bizim için de iyi olurdu. Yoksa biz faizle borçlanmak zorunda kalacaktık. Belediyenin borçlanmasını hiç istemiyoruz. Bu şehir şu anda çok ciddi bir borç yükü altında. Bunun sebebi bizden önce Euro cinsinden yapılan borçlanmadır. Arıtma tesisi işini bir Alman Bankası üzerinden vermişler. Bu borçlanma 32 Milyon Euro üzerinden yapılmış. Bu borç bitmiyor ve yıllardır ödüyoruz. Biz ödüyoruz, döviz kuru artıyor bu sebeple borcumuz da artıyor. Belediyenin kaynaklarını zamanında yapılmış yanlış borçlanma yüzünden devamlı kullanmak zorunda kalıyoruz. Katılım olmadığı için bu ihaleyi iptal ediyoruz. Şu an itibariyle söz konusu arsanın satışı ile ilgili yeniden bir çalışma içerisinde olmayacağız” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=