Lütfen bekleyin..



Batman ve çevre iller için kuraklık uyarısı

18 Kasım 2021, 19:11 - Okunma: 522

Son zamanlar iklim değişikliğinin neden olduğu orman yangınları, sel felaketleri ve kuraklık sorunu daha sık görülmeye başlandı. Tüm dünya iklim değişikliğinin neden olduğu çevre olayları ile mücadele ediyor. İklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden bir tanesi Türkiye. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık sorunu ile karşı karşıya.

Yarı kurak iklim tipinin hâkim olduğu Batman ve çevre iller, kuraklık riskinin en fazla olduğu bölgelerden bir tanesi. “Dünyayı Kurtar: Temiz Çevrenin Bilimsel Sırları” ve “Çevre Sorunlarında Bilinmeyen 100 Bilimsel Gerçek” kitaplarının yazarı olan Dr. Emrah Akyüz, Batman ve çevre illerde yaşanan kuraklık sorununu gündeme taşıdı.
‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ CANLI YAŞAMINI SONLANDIRABİLİR.’
 ‘BATMAN VE DİĞER GÜNEYDOĞU ANADOLU İLLERİ KURAKLIK RİSKİNİN EN FAZLA OLDUĞU BÖLGELERDEN BİR TANESİ’
İklim değişikliğinin Türkiye’deki en büyük etkisi kuraklıktır. Güneydoğu Anadolu’da ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan iller iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık riski ile karşı karşıya.  Batman ve komşu iller iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık sorunundan en fazla etkilenmesi muhtemel bölgeleri oluşturmaktadır. Çünkü Güneydoğu Anadolu Bölgesi yarı kurak iklim tipinin özelliklerini taşımaktadır. İklim değişikliği nedeniyle bu bölgelerde yağış ve kar miktarında azalmalar meydana gelmektedir. Yakın gelecekte şiddetini daha da arttıracak olan iklim değişikliği, yarı kurak iklim içerisinde yer alan Batman’ın çölleşmesine neden olabilir. Nitekim son dönemlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kış mevsimlerinin önceki yıllara göre daha yumuşak geçmesi, Batman kentinin karşı karşıya kaldığı kuraklık riskini göstermektedir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=