Lütfen bekleyin..



Rektör Demir, Batman Basın Konseyini ziyaret etti

18 Kasım 2021, 11:39 - Okunma: 476

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Basın Konseyini ziyaret ederek, Başkan Ercan Arslan, Yönetim Kurulu ve üyelerle bir araya geldi. Burada konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “Biz Tıp Fakültesi dosyasını hazırlayıp YÖK’e sunduk. Niye? Çünkü biz muhatabımızı ikna etmeye çalışıyoruz. Ama bu bir başına rektörlüğün, ya da bir başına basının yapacağı

bir şey değil, topyekün olacak. İlimizdeki siyasetin, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının vs. dinamiklerin altını dolduracağı bir şeydir. Mesela YÖK, konservatuar talebimize ‘yok’ dedi. Niye? Diyarbakır’da konservatuar var, yarısı boş, Mardin’de var ama 3’te 2’si dolu, 3’te 1’boş, Batman’da kursan bu da boş kalacak, dedi. Benzer bir durum Batman için istediğimiz tarım bölümleri için de oldu. Ama ‘Bakın Siirt’te var’ dediler. Orada da eksiklik var ve yüzde 100’ü dolu değil. Biz tabii bunlar kabul görmeyince boş kalmadık ve gittik dengbejleri anlattık. 

Bu konuda hoca bana yol gösterdi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılabilecekleri açabilirsin; sen program olarak bize öner biz onları kabul edelim, dedi. Tamam dedik ve bunun çalışmasına başladık” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=