Lütfen bekleyin..



Başkan Talat Kara "Esnafımız için Proje Üretiyoruz"

07 Ağustos 2017, 03:57 - Okunma: 1671

3 yıldır Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanlık görevini yürüten Genç ve dinamik Başkan Talat Kara yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. TESK Konfederasyon Yönetim Kuruluna da seçilen Başkan Kara Dika’da Kalkınma Kurulu Başkanlığının yanısıra BM İyi Niyet elçisi olarakta görev yapıyor. Odanın proje üreten ve esnafa destek sunan bir hale getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Kara “ Batman esnafı bizi bu göreve getirdi.

Esnaf Odaları Birliğinde güzel çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu göreve başlarken çok ağır bir yük devraldık. Bizden önceki yönetimlerden 100 bin TL’lik bir borç kaldı. Vergi borçları ssk borçlarını devr aldık. Her ay düzenli olarak geçmişin borcunu ödüyoruz. Aldığımız bu devasa borcu sıfır borç haline getirdik. Biz başlarken hedeflerimiz vardı. Odalar Birliğini nasıl bir üst seviyeye çıkarabiliriz. Bizlere bağlı Oda başkanlarının da desteklerini alarak bu yola çıktık.”
DİKA KALKINMA KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR
Birlik Başkanı Kara Dika’da önemli bir göreve seçildi. Dicle kalkınma ajansı kalkınma kurulu Başkanlığına seçilen Talat Kara şunları söyledi. “ 2 yılda bir yapılan kalkınma ajansı kalkınma kurulu başkan adayı olduk. Batman’da ilk defa aldığımız destekle bu göreve seçildik. Dika’da görev yapan başta Sayın Valimiz olmak üzere diğer kalkınma kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Dika’da Batman esnafı için projeler üretiyoruz.  Esnafın Eğitime yönelik çalışmalarımızda var. Türkiye’de esnafına en çok eğitim veren ve Eğitim projeleri üreten Birliğiz. 3 yılda 6 tane eğitim projesi hazırladık. Yine Kosgeble 120 yeni esnaf adayı yetiştirdik. Bunları seçerken de esnaf olabilirlermi diye araştırmalar yaparak onları seçtik. 120 adaydan 106 kardeşimizi esnaf yaptık. Bütün bunlarla gurur duyuyoruz.”  
İŞKUR PROJELERİNDE ENGEL VAR
Batman Esnaf Odalar Birliğinin daha önceki yönetiminin İşkurla yaptığı projelerden dolayı cezalı duruma düştüklerini açıklayan Kara “Daha önceki yönetimin İşkur’dan yaptıkları projeler ile ilgili yaşadıkları sorunlarla ilgili ceza alındı. Cezayi duruma düşüldü. Önceki yönetim İşkurla ortak proje yaptılar ve gerekli şartları yerine getirmeyince cezalı duruma düştüler. Türkiye’de her hangi bir bakanlıkla ortak proje yapma şansımız yok. 2 Avrupa Birliği projesi yaptık. Projeler hazırlandı. 1 Milyon 750 Bin TL bedelli. Bakanlıklardan onay çıktı. Ancak İşkur kaynaklı sorun nedeniyle projeler onaylanmadı.”
GÜLİSTAN CADDESİNE PROJE
Proje çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Kara Gülistan caddesiyle ilgili çok güzel bir projenin kabul edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ Biz Batmanda Sodes projesi yaptık. Batman Esnaf engelli parkı diye bir proje oluşturduk. Projemiz hazırlandı. Onay aşamasında bulunuyor. İçinde ahilik kültürünü geliştirmek adına küçük bir kütüphane de oluşturacağız. 
Yine Gülistan caddesini güzelleştirme ve cazibe merkezi haline getirmek için bir projemiz var. Dika’ya başvurduk projemizin altyapısı kabul edildi. Esnaflarımızın yoğun olduğu bir caddedir. Bu caddede uzun süredir tadilat ve yenileme yapılmadı. İnşallah bu projemizi Belediyemizle birlikte yürüteceğiz. Projemiz imzadan geçti. Bunda emeği geçen bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Projeyi Batman Belediyesiyle ortaklaştırıp güzel bir hale getireceğiz. Projenin altyapısını Batman Belediyesi hazırlayacak. Odamızın Bütçesinin olmadığı için altyapı Mimari ve diğer Proje çalışmaları Batman Belediyesi yürütecek.”
BM’DE İYİ NİYET ELÇİSİ
Batman Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat kara Yurt dışında da başarılı çalışmalarıyla göze çarpıyor. Kara BM iyi niyet elçisi olarak bölgeden seçilen ilk kişi oldu. Kara bununla ilgili açıklamasında “Birleşmiş milletlerde tek birlik seçildik. İyi niyet sözcüsü olarak göreve başladık. UNİCEF Türkiye direktörünü de Batman’a davet ettim. Her platformda Batmanın tanıtımını ve sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğim. Batman esanafının desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Onlar için geceli gündüzlü çalışma yapmaya gayret ediyoruz.”
ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Batman Belediyesinin Ruhsat sorunlarıyla da ilgili yaptıkları çalışmalar ve girişimler sonucu bu engelin kalktığını dile getiren Başkan Kara”
Yine Kayyum atandıktan sonra esnafımızın yaşadığı ruhsat sorunu içinde yapmış olduğumuz girişimler sonucu 280 - 300 yeni esnafımıza ruhsatları verildi. Binaların İskan sorunu nedeniyle yaşanan işyeri açma sorunu da artık ortadan kaldırıldı. Esnafın artık ruhsat sorunu kalmamıştır. Bakanlıklar, Valilik, Merkez Konfederasyon ve Belediyeyle yapmış olduğumuz girişimler sonucu bu sorunu aştık. Batman Belediyesine esnafımız için gösterdiği kolaylıktan dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.
TP’NİN KÜÇÜLTME KARARINA TEPKİ
Başkan Talat kara son olarak Türkiye Petrollerinde yaşanan küçülme ve sorunlarla ilgili yaptığı açıklamasında” TP Batmana mal olmuş bir kurumdur. Bugün Batmanı devasa bir kent haline getirdi, yoktan şehri var etti. Üzülerek takip ediyoruz TP küçülmeye girmiştir. Akabinde ortada bir şey yokken TP alanını tıp fakültesi veya hastane gibi söylemler içine girmek büyük bir yanlıştır. Bu Batman halkına yapılan bir ihanettir.
Önceliğimiz TP’yi nasıl ileri taşıyabiliriz. Çalışanlarımızı nasıl artırabiliriz. Bizler buna üzülüyoruz. Batman esnafının yıllardan gelen umudu Türkiye Petrolleridir,  Umut ederim bu geçici bir süre olur. Batman’dan Hem yerel yöneticilere hem Genel Müdürlük, Enerji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına çağrımızdır. Lütfen bir ilin kaderiyle oynamayın. Türkiye Petrolleri Batman için önemlidir. TPAO bizim can damarımızdır. Batman halkının kalbini vurmayın. Tıp fakültesi yapılmak isteniyorsa başka yerlerde bunu kurabilirsiniz. Batman’da sayısız devlet arazisi var. TP Site üzerinde kirli oyunların oynanmasını asla kabul etmiyoruz. Dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=