Lütfen bekleyin..



Müjdeci'den Hükümetin Çiftçi politikasına tepki

16 Kasım 2021, 20:02 - Okunma: 394

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman'ın ve Türkiye'nin geniş tarım potansiyelinin heba edildiğini belirtti. Türkiye'nin her noktasında tarıma elverişli alanların heba edildiğini ve çiftçilerin refahının önemsenmediğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemiyle birlikte, ülkelerin kendi kendine yetecek kadar

 tarımsal üretim yapabilmesinin önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Tarım, Türkiye'nin ve Batman'ın en önemli kurtuluş reçetesidir. Çiftçilik ve hayvancılık için çok elverişli bir coğrafyada yaşamamıza rağmen, insanlarımız gittikçe bu faaliyetlerden uzaklaşıyor. Uzun yıllardır kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye ise ne yazık ki artık dışarıdan tarım ürünlerini ithal etmeye başladı. Kendi çiftçisine destek vermeyen bu iktidar; İsrail, Suriye, Sudan, Yunanistan, Tanzanya gibi sayısız ülkeden tarım ürünü ithal ederek ülkemizin döviz kaynaklarını oradaki çiftçilere dağıtmayı tercih etti. Zenginlerin yatına akaryakıt vergisizken, çiftçinin traktörüne dünyanın en yüksek vergisi ile yakıt satıyorlar. Gübre fiyatları her sabah yeniden zamlanıyor. Tarlayı sulamak için gerekli elektrik fiyatları yüzde 200 zamlandı. Ülkemizin her bir noktasında olduğu gibi Batman’daki çiftçilerimiz de son yıllarda ciddi sorunlarla baş başa bırakılmış durumda. Büyük bir emeğe rağmen elde edilen gelir gün geçtikçe düşüyor. Hatta çiftçi birçok yerde ektiği halde zarar ediyor." dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=