Lütfen bekleyin..



Başkan Yaşar'dan Tepki: “Taksici esnafı mağdur ediliyor”

15 Kasım 2021, 15:55 - Okunma: 631

Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Reşit Yaşar, Oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek duraksız taksicilerin sıkıntılarına çözüm bulunmaması, Belediye’den muhatap bulamamaları ve Belediye Başkan vekilinden 1.5 aydır randevu talep etmelerine rağmen sonuçsuz kalmasından dolayı önümüzdeki dönemde aday olmamama kararı aldı.

TAKSİCİ ESNAFI RUHSAT ALAMADI, MAĞDURİYET YAŞIYOR
Batman’da sevilen Oda başkanları arasında yer alan ve 20 yılı aşkındır başarıyla oda başkanlığı görevini yürüten Başkan Reşit Yaşar açıklamasında " Uzun süredir Ticari taksi esnaf sorununu Belediye yetkilileriyle görüşmekteyiz. Ticari taksi plakası verilmesinden sonra uzun zaman taksici esnafa taksi kulübesi yapılması için büyük gayretler içinde meslek odamızın üyeleriyle çok büyük çabalar sarf ettik, bu süre içerisinde 7 adet taksi kulübesi yapıldı. 
Ama maalesef taksici esnafı tarafından yapılan hiçbir taksi kulübesine ruhsat verilmedi, ruhsat verilmediği gibi taksi kulübesi yapılmayan taksi duraklarının bekleme noktası olarak kaldıkları yerlerin Taksi tabelası sökülerek adeta taksici esnafı sorunlarına bir sorun daha ilave edildi.

Bölgede en fazla yıllık ruhsat ücreti Batman’da yıllardır var olan Dörtyol taksi tabelası söküldü, yetmiyormuş gibi Turgut Özal bulvarı üzerinde olan Gold Taksi durağının tabelası söküldü. Bu da yetmezmiş gibi Adliye ve Araştırma Hastanesinin önü yıllardır orda bekleyen taksici esnafını görmezden gelip ihaleye verildi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen oda olarak bütün üyelerimizi sağduyulu olamaya davet ettik bütün bu olumsuzlukları yaşayan taksici esnafı bizi dinledikleri için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Her şeye rağmen Sayın Valimizin konuya eğilmesi ve bir çözüm yolu bulacağı inancı içerisindeyim" dedi.
'2022'DE ADAY OLMAYACAĞIM'
Oda Başkanı Yaşar, " 2022 seçimlerinde aday olmayı düşünmüyorum. Var olan bu sıkıntının bize mal edilmesi beni üzdü. Seçim olunca seçilecek kişi umarım daha iyi hizmet eder. Seçim 2022'de aday olmayı düşünmüyorum. Aslında istifa etmeyi düşünüyordum ama seçim sürecine kadar beklemeyi daha etik buldum. Belediye maalesef sıkıntılarımızı gidermedi. Bu durumda görevde durmanın anlamı yok. Benden sonra görev alacak arkadaşımıza da başarılar dilerim" dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin
917 gün önce
18 03 2022 tarihinde batmana misafir olarak geldim ama taksici esnafların kilometreleri aynı değil bitanesinde kalkış 6 TL yidi .72T0013 numaralı taksici 15 TL den kilometre yi bize açtı gereken yapılması rica ediyorum bu kadar da insafsız ilk olmaz.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=