Lütfen bekleyin..



Edip Solmaz mezarı başında anıldı

15 Kasım 2021, 12:48 - Okunma: 447

Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz, ölümünün 42. yılında mezarı başında anıldı 12 Kasım 1979 yılında faili meçhul cinayete kurban giden dönemin Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz mezarı başında anıldı. Çamlıca Mezarlığı bulunan kabri başında gerçekleştirilen anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli

Feleknas Uca, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Solmaz’ın ailesi, Batman Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER) üye ve yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl yönetimi katıldı. Anmada Solmaz’ın fotoğrafı taşınırken gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca bir konuşma yaptı. Uca, ölümünün 42’inci yılında Solmaz’ı saygı ve minnetle andıklarını belirterek, Solmaz’ın 28 günlük belediye pratiğini belediyeler için örnek bir süre ile doldurduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Solmaz’ın mezarına karanfil bırakıldı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=