Lütfen bekleyin..



Gazetecilerin seminerine büyük ilgi

08 Kasım 2021, 16:03 - Okunma: 366

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, kentteki gazetecilere yönelik Yerel Basını Güçlendirme Eğitimi düzenledi. Başkent Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı ile Bilgi Üniversitesi Doç. Dr. Erkan Saka’nın konuşmacı olarak katıldığı programda habercilikte ve basın dilinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile gazetelerin web sayfaları ve sosyal medya hesaplarını güçlendirme tekniklerine

 ilişkin bilgilendirme yaptı. 
EĞİTİM, GÜN BOYU SÜRDÜ
Ercan Atay Başkanlığı’ndaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, kentteki gazeteciler için
Yerel Basını Güçlendirme Eğitimi düzenledi. Mezopotamya Otelde 10.00–16.00 saatleri arasında düzenlenen eğitimde Bilgi Üniversitesi Doç. Dr. Erkan Saka, gazetelerin web sayfaları ve sosyal medya hesaplarını güçlendirme tekniklerini anlattı. 
İNTERNETİN ÖNEMLİ SORUNU, ENFORMASYON ÇÖPLÜĞÜ OLMASI
Saka, twitter, instagram, youtube ve facebook mecralarında gazete paylaşımlarının dikkat çekici hale getirilebilmesi için ipuçlarını paylaşırken, güncel ve dikkat çekici haberciliğin önemine vurgu yaptı. Saka “Burada gazetecilere epey önem düşüyor.

İnternete başvurulduğunda siz o enformasyon çöplüğünün ötesinde bir şey koyabiliyor musunuz ortaya? Google vb. şirketlerin derdi kaliteli içerikleri öne çıkarabilmektir çünkü artık onlar da bu çöplükle baş edemiyorlar. Bu yüzden kaliteli içerikleri öne çıkarıyorlar. Sizin de hedefiniz bu olursa bir süre sonra o şey inşa ediliyor. İnternet anlık haber vurgusu öne çıkmış bir platform. Özellikle medya ve gazetecilikte anlık haberden kaçamazsınız. Önerebileceğim ilk taktiklerden biri, kalıcı ve uzun vadeli trafik getirecek içeriğe yönelmek. İnternet ve sosyal medya, hadi burada dursun, denilecek bir şey olmaktan çıktı. Yani severek yoğun bir şekilde yapacak bir ekip lazım” dedi.Programın ikinci oturumunda Başkent Üniversitesi Prof. Dr. Özcan Yağcı sunum yaptı. Yağcı, habercilikte kullanılacak dil ve ‘etik’ kavramı üzerine tartışma açtı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=