Lütfen bekleyin..



Erdoğan: "Batman'a 16 Milyarlık yatırım kazandırdık"

06 Kasım 2021, 16:32 - Okunma: 1348

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış ve Mitinge katılmak üzere Batman’a geldi. Beraberinde Bakanlarla birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Helikopterle Dargeçit ilçesine geçerek Ilısu Barajının açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin’deki programının ardından 2 saat gecikmeyle Batman’daki Miting alanına ulaştı. Batman’da Coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Batman’da Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, İç işleri bakanı Süleyman Soylu, Tarım bakanı Bekir Pakdemirli,  Enerji Bakanı Fatih Dönmez, bakanlar, Bürokratlar, üst düzey çok sayıda yetkili eşlik etti. 
Miting alanına Çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaşın geldiği gözlemlenirken, Kürtçe pankartlar dikkat çekti. 
Batman’daki kalabalık karşısında moral bulan Erdoğan konuşmasında Batman’da son dönemde yapılan yatırımlar ve 19 yılda kente kazandırılan projelere değindi.  


1 MİLYAR DEĞERİNDEKİ YATIRIMLAR AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında “Bugüne kadar nice kirli karanlık kampanyalar yürütüldü. Hepsini aşarak Batman'ı bu hizmete kavuşturduk. Eğitimde 432 derslikli 26 okulu, 400 öğrenci kapasiteli iki pansiyonu, iki spor salonunu, 50 yataklı öğretmen evini bugün hizmete açıyoruz. Yatırımlarla büyüyen Türkiye fotoğrafının en güzel örneklerinden biri de Batman'da yapımı tamamlanan 36 fabrika. Yatırım ve üretimle büyüyen Türkiye fotoğrafının en güzel örneği Batman Organize sanayi bölgesindedir. Hizmete giren 36 fabrikayı bugün açıyoruz. Buradan resmi açılışlarını yaptığımız 500 milyonluk yatırımlar sayesinde şehrimize 4 bin ilave istihdam sağladık. Batman’da İşsizliğin belini bununla birlikte kırıyoruz. Batman OSB tamamen dolduğu için Raman’da 6 bin dekar üzerine yeni bir OSB yapıyoruz. Batman’ın hızlı yükselişini takdirle izliyoruz. Şu Batman’ın zenginliğine coşkusuna bak birlik ve beraberliğine bak.  Muhteşem bir tablo.
Şehrimize 500 yataklı yeni Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı. TOKİ tarafından Batman’da 5392 konut yapıldı. 900 konutun yapımı devam ediyor. Şehrimizde tamamlanan bir Millet bahçesine ilaveten Hasankeyf’te ve Tilmerç mahallesine millet bahçesi projesi başladı. 


İLÇELERE DOĞALGAZ MÜJDESİ
Batmanda 13 bin bölünmüş yol var. 149 km ilaveyle Duble yolu 162 km’ye çıkardık. Biz hizmet ehliyiz. Biz eser üretiriz.  Batman Hasankeyf yolunu seneye tamamlıyoruz.  Batman çayının islah çalışmasında sona geliyoruz. Son 19 yılda çiftçilere 1 milyar lira tarımsal destek verdik. Yakında Beşiri ve Kozluk’a 2 yıla kadar Gercüş Hasankeyf ve Sason’a doğalgaz kazandırıyoruz. Enerji bakanına İşlerin hızlanması için talimat veriyorum
Batmanda 432 derslikli 26 okul, 400 öğrenci kapasiteli 2 spor salonu, öğretmenevleri, 15 bin kapasiteli stadyum, Sağlıkta 440 yatak kapasiteli Eğitim ve araştırma hastanesi, Yeni Sason devlet  hastanesi, Kozluk’ta aile hekimliği merkezi, 112 acil istasyonu, Ağız diş merkezi külliyesi, Hasankeyf’te 25 yataklı hastane, Beşiri ve Gercüş’te sağlık tesisini bugün hizmete açıyoruz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı bulan yatırımlar şehrimize hayırlı olsun.  


20 yıl önce Batman'a geldiğimde nasıl bir Batman vardı, bugün nasıl bir Batman var. 20 yıl öncesini, o günleri yaşayan hanımefendiler ve beyefendiler, nereden nereye

BATMAN’IN HIZLI YÜKSELİŞİNİ TAKDİRLE İZLİYORUZ. 

İşsizliğin belini kırıyoruz. Huzur ve güvenliğe kavuşan Batman'ın yükselişini izliyor ve takip ediyoruz.
Batman çevresindeki iller gibi yıllarca terörü örgütünün zulmü altında acı çekti. 19 yılda Batman'a 16 milyar liralık yatırım yaptık. Batman’a Üniversiteyi biz kazandırdık. 76 üniversite ile geldik, üniversite sayısını 206'ya çıkardık. Batman'da 41 sağlık tesisinin yapımını tamamladık. Şehirlerimizde şimdi 500 yataklı hastanenin ihale süreci başladı. 19 yılda Batman'daki çiftçilerimize bir milyar liralık tarımsal destek verdik. Asırlık tüm sorunların çözülmesi için gereken tüm adımları biz attık. Terör örgütünün buradaki insanlar üzerinde kanla kurduğu vesayeti bitirdik. Kürtçe konuşmanın Türkü söylemenin okumanın, yazmanın suç olması başta olmak üzere asırlık tüm sorunları çözecek adımları biz attık. Çözüm süreci ile Türkiye'yi terör örgütü tasallutundan kurtaracak bir adım daha attık.” 


Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından açılış kurdelası kesildi. Açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Akparti il başkanı Akif Gür’de katıldı. Erdoğan mitingin ardından seçim otobüsüyle Turgut Özal bulvarında vatandaşları selamladı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=