Lütfen bekleyin..



‘Hasta tutuklular serbest bırakılsın’

27 Ekim 2021, 13:59 - Okunma: 265

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi yöneticileri, Hasta Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaparak, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.Batman’da dernek binasında yapılan açıklamada konuşan İHD Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız, hasta tutukluların ya hiç tahliye edilmeyerek ya da ölüm sınırına geldiklerinde tahliye edildiğini,

 bunun açıkça yaşam hakkı ihlali olduğunu söyledi. Tutukluların kendilerini geliştirme, dış dünya ile iletişim kurma, diğer tutuklularla sosyal bağlar kurma, sağlıklı yaşama gibi bireysel hak ve özgürlüklerine dokunulmayacağını belirten Yıldız, bu hakların güvence altına alınması gerektiğini belirtti. Türkiye cezaevlerinde 604’ü ağır, bin 605 hasta tutuklu bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Bizlerin tespitleri ancak başvurular, basına yansıyan bilgilerle ulaşabildiğimiz kadarıyladır. Ancak gerçek sayının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Adalet Bakanlığı hasta mahpuslara dair verileri kamuoyu ile paylaşmamaktadır” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=