Lütfen bekleyin..



Eğitim Sen’den Kış Mevsimi Öncesinde Çağrı

24 Ekim 2021, 13:11 - Okunma: 335

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek yaptığı açıklamada Kış öncesi Milli Eğirimin acil önlem alması gerektiğini belirtti. Başkan Şimsek açıklamasında “MEB tarafından yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlayacak tedbirlerin alınıp alınmadığı, 6 Eylül’den bu yana kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir süreçtir. Sendikamız alınması gereken tedbirler konusunda yayınlamış olduğu

 raporlar ve yapmış olduğu önerilerle okulların kapanmaması, sağlıklı ve güvenli eğitim ortamlarının yaratılması için çalışmalarını güncelleyerek devam ettirmektedir. Ancak MEB’in bu süreci şeffaf yürütmediğini, okullarda yaşanan sorunlarla ilgili bilgileri gizli tutmaya çalıştığını tekrar kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz. MEB alınması gereken öncelikli tedbirlerin hiçbirini hayata geçirmemiştir. Şöyle ki; “15 bin öğretmen ataması Şubat 2022’ye bırakılmıştır.Okullarda yeterli sayıda yardımcı hizmetli personel görevlendirilmemiştir.Sınıf mevcutları seyreltilmemiştir.40 dakika olan ders süreleri 30 dakikaya düşürülmemiş, okul öncesi için 50 dakika düzenlemesi devam ettirilmiştir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=