Lütfen bekleyin..



Baro’dan Deva'ya ziyaret

22 Ekim 2021, 06:53 - Okunma: 267

Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetimi DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci'ye ziyarette bulundu.Batman İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette insan hakları ihlalleri ve yargının durumu ele alındı. Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Avukatlar savunma hakkının ve hak arama hususundaki özgürlüklerin teminatıdır.

Avukatların meslek örgütünün çatısı olan barolar da insan hak ve özgürlüklerinin güvencesidir. Batman ve diğer illerimizdeki baroların güçlendirilmesi ve savunma makamının yani avukatların daha özgür ve etkili olması, toplumun özgürlüğünün garantisidir. Bu nedenle barolarımızın her zaman destekçisiyiz ve toplum menfaati çerçevesindeki her türlü girişimin yanındayız" dedi.
‘HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE DÖNÜLMELİ’
Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden son derece uzaklaştığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı. Bu durum ülkemizin hukuk alanında adeta bir çöküş içerisinde olduğunu gösteriyor. İnsan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüklerine saygının gün geçtikçe kan kaybettiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin her düzeyde yok sayıldığı bir ortamda ilerlemeden, gelişmekten, yarınlara umut olmaktan bahsetmek mümkün değil. Başta bölgemiz olmak üzere, ülkemizin her yanında son dönemde artan bir şekilde hissedilen ırkçı saldırılar, kolluk kuvvetlerinin kanun tanımazlığı, kayyım politikası, KHK ile ihraçlar, yaygın tutuklamalar ve her kesime yönelik hak ihlalleri ile toplum adeta sindirilmeye çalışılıyor." dedi.
‘TOPLUMU GÜÇLENDİRECEK EN ÖNEMLİ UNSUR LİYAKATTİR’
Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalarda liyakat ilkesinin tamamen yok sayıldığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "İktidarın devleti yasalara, kanunlara göre değil; yandaşların isteklerine göre yönettiği bir süreçten geçiyoruz. Partizanlığı, ahbap-çavuş ilişkilerini, yandaşlığı, cemaatleri, tarikatları esas alarak ülkeyi yönetmenin bedelini halk olarak ödüyoruz. Torpil ve kayırmacı tutum nedeniyle insanlarımız devlete olan güvenini büyük oranda kaybetti. Görevi devir alır almaz ilk olarak hayata geçireceğimiz en önemli düzenlemelerden biri de  tüm atamalarda liyakat ilkesini öncelikli tutmak olacak. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=