Lütfen bekleyin..



Kürt Dil Platformu Batman’da temsilcilik açtı

14 Ekim 2021, 17:01 - Okunma: 550

Kürt Dil Platformu (PZK-Platforma Zimanê Kurdî) Batman’da gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile temsilcilik açtıklarını duyurdu.Kürt Dil Platformu’nun Genel İş Batman Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı

Mehmet Demir’in yanı sıra ve daha birçok dernek temsilcilerinin katılımıyla çok sayıda dernek ve kurum temsilcisi katıldı.
YENİ TEMSİLCİLİKLER AÇILACAK
Batman’da temsilcilik açtıklarını belirten Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, platformun oluş sürecine değinerek, ilk defa 9 partinin bir araya gelerek bir oluşum içine girdiğini söyledi. 3 yıl önce Diyarbakır’da kurulan platformun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cizirî, Mardin’in ardından Batman’da temsilcilik açtıklarını söyledi


PARLAMENTO PRATİK ADIM ATMALI
Şartların oluşması halinde metropollerde de temsilcilik açacaklarının altını çizen Cizîrî, “Kürt dilinin resmi dil olması yününde çalışmalarımız devam ediyor. Resmi ve eğitim dili olması gerektiğini belirtiyoruz. Parlamentonun bunu gündeme alıp bu yönlü çalışma yürütmesi gerekiyor. Parlamentonun Kürtçe konusunda vaat yerine pratik adımlar atması gerekiyor” diye konuştu. Amaçlarının siyasi parti ve kurumlarının katılımı ile Kürt dilini yaşamın her alanına taşımak olduğunu belirten Cizirî, bunun hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=