Lütfen bekleyin..



Kemal Ağa’dan köyüne okul projesi

12 Ekim 2021, 16:54 - Okunma: 1366

Bölgenin sevilen kanaat önderlerinden Kemal Sinanlı Bismil’e bağlı Bademli köyüne yeni ilk öğretim okulu, spor tesisleri ve el becerileri kursları kazandırmak için kolları sıvadı. Uzun bir aradan sonra köyüne yerleşen Kemal Ağa köy çocuklarının daha güzel bir okulda eğitim görebilmeleri için köye yeni okul kazandıracağını belirtti.

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Bu yıl sonunda köyün İlköğretim ve Lisede en başarılı 10 öğrencisini geziye de göndereceğini belirten Kemal Sinan’lı geleceğin teminatı olan çocuklara ve gençlere en güzel imkânların sağlanması için üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirtti. 8 yıllık okulda Sanat işlerinin yapılacağı eğitim salonları, Resim ve el becerileri kursları, spor tesisinden Tekvando, basketbol sahalarına her türlü sportif faaliyetinde yapılacağını belirten Kemal Sinanlı gazetemize yaptığı özel açıklamada “Uzun yıllar sonra köyümdeyim. Buraları çok seviyorum. Gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapacağım. 

Avrupa Kick boks şampiyonasında şampiyon olan İslam Uçan köyümüzün gençlerinden. Başarılı ve yetenekli çocuklarımız var. Onlara imkan sağlanırsa daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki yıl eğitimle ilgili projemi hayata geçirmeyi planlıyorum. Yine köy içinde bir lisede yapmak lazım. Çevremizdeki 15’ê yakın köyün çocukları maalesef taşımalı eğitimle yakın bir liseye gidiyor. Bismil’e Salat’a okula gitmek zorunda kalan gençlerimiz var. Bunada bir çözüm bulup çocukların kendi köyünde eğitim almasını sağlayacağız. 2023 yılına Allah izin verirse bunları hizmete alacağız. Yine köyümüze Elektrik üretimi sağlayacak Güneş enerjisi tesisi kazandırmak için bir proje hazırlıyoruz. Köylümüzü yüksek elektrik faturalarından kurtarmak için böyle bir çalışmamız olacak.” Dedi.


KEMAL AĞA’YA ZİYARET
Bismil’in önde gelen ailelerinden sevilen kanaat önderi, eski siyasetçi Hasip Çakmak, Diyarbakır eski milletvekili Muzaffer Aslan’ın oğlu Akparti Diyarbakır il yönetim kurulu üyesi Kemal Aslan, Karabak köyü muhtarı Yavuz Tot beraberinde bir heyetle Kemal Ağa’yı çiftliğinde ziyaret ettiler. Bir süre önce Annesini kaybeden Kemal Sinanlı’ya başsağlığı dileğinde bulunan heyet Kemal Ağa’nın bölge için önemli bir isim ve değer olduğunu belirterek hoş bir ortamda sohbet gerçekleştirdiler. Kemal Sinanlı ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür ederek bir arada olmaktan son derece memnun olduğunu belirtti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=