Lütfen bekleyin..



Tekstil sektörünün aylık kente katkısı 90 milyon TL

07 Ekim 2021, 16:33 - Okunma: 366

Batman Tekstil sektörü istişare toplantısında konuşan Batman TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk 30 bin çalışanla şehre ekonomik katkısının her ay 90 milyon TL’yi aştığını söyledi. Batman Valiliği, İŞKUR ve TEKSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği Tekstil Sektörü İstişare toplantısı bugün Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yoğun bir katılımlı yapıldı.

 Toplantıya Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, İŞKUR Müdürü Besim EVİZ, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Askon Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve kentte görev yapan tekstil sektörü işverenleri katıldı.
‘TEKSTİLİN ŞEHRİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKISI VAR’
Batman’da 30 bin çalışanla kentin ekonomisine ciddi katkılar sunduklarını belirten Tekstil Sanayici İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk yaptığı açılış konuşmasında  “Şuan tekstil sektöründe resmi kayıtlara göre 30 bin insan çalışıyoruz.

Bu rakamı asgari ücretle çarptığımız zaman şehrin en farklı kesimlerine yani 90 milyon gibi bir rakam şehrin içine giriyor. Sadece bu personel tarafıdır. Diğer taraftan bin 700 tane servis sektörün taşıma işini yapıyor. Bu sektörün Batman için son derece önemli olduğuna vurgu yapmamız gerekir. Sektör Batman için bir nimettir. Herkesin bu çerçevede sektöre yaklaşması gerekir. Tekstil Batman’da bir sosyal sorumluluk projesidir. Herkesin bu bilinçle bu sektöre destek vermesi gerekir.” Dedi.


İSTİHDAM VE TEKSTİL’E DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Toplantıda konuşan İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, Pandeminin olumsuz etkilerini yavaş yavaş atlattıklarını belirterek, “Sektör 10 yıl içerisinde hızla büyüdü. Bununla beraber kurumlar ile işbirliği çalışmaları, sektörün bir takım kurumsal, profesyonel sorunları elbette ki büyüdükçe söz konusu oluyor. Biz istihdamı önemsediğimiz için, emek yoğun bir sektör tekstil olduğundan,  doğrusu bu sektörü önemsiyoruz. Tekstil sektörü istihdamın can simidi olmuştur. Batman bölgesel anlamda da sektörün merkezi konumundadır. Bugün 30 bin üzerinde insan bu sektörde İŞKUR desteğiyle bugüne gelindi ve ekmeğini, işini ve aşını bulmuş oluyor.”dedi.


“18 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLAR AŞILANMALI”
Toplantıda konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’da tekstil sektörünün Batman’da büyümesi ve sağladığı istihdam nedeniyle işverenlere teşekkür etti. Yaşanan pandemi süreci nedeniyle 18 yaş üstü tüm çalışanların mutlaka aşılanması gerektiğini belirten Müdür Pamukçu sadece Batman’da son 1.5 yılda coronavirüs nedeniyle 700 insanın hayatını kaybettiğini belirterek pandeminin etkisini daha az sürdürmesi için herkesin tedbirlere devam etmesini istedi. Sağlık Camiası olarak Bölgede iyi konumda olduklarını belirten Pamukçu sağlık camiasının gece gündüz demeden fedakarca çalışmasına vurgu yaptı. Proğramda Sağlık Müdür yardımcısı Serkan Sünger tarafından sağlık sunumu yapıldı. Program daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.    

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=