Lütfen bekleyin..



Yalçın;“Milyonlarca insanın yükünü omuzladık”

30 Eylül 2021, 15:31 - Okunma: 623

Genişletilmiş İl divanı toplantısına katılmak için Batman’a gelen Genel Başkan Ali Yalçın Batman’daki temaslarına Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı ziyaret ederek başladı. Ali Yalçın, daha sonra İl Divanı’na katılarak üyelere seslendi. Ağustos ayında geride bıraktığımız 6. Dönem Toplu Sözleşme’de

 masanın kapsamını genişlettiklerine vurgu yapan Yalçın, masada görüşülemez denilen 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konularını masada görüştüklerini ve neticelendirmek üzere bir karara bağladıklarını söyleyerek,

“SADECE MEMURU DEĞİL, SOKAKTAKİ ESNAFI BİLE DÜŞÜNÜYORUZ”
“Yıllardır sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konuları masanın gündemine dahil değil dediler. Ancak biz bunları toplu sözleşme gündemine getirdik ve neticelendirme yolunda kayıt altına aldık. Yıllarca sendikalı ile sendikalı olmayan arasında bir ayrım yapılsın istedik. Bu toplu sözleşmede isteğimizi de bir nebze olsun yerine getirmeyi başardık.

Örgütlü olan için toplu sözleşme ikramiyesini 2022 yılı için 400 TL’ye yükseltmeyi başardık. 2023 yılında ise bu rakam daha da artacak. Bundan sonraki süreçte enerjimizi toplu sözleşme sürecini bizim adımıza çetrefilli hale getiren 4688 sayılı kanunun değişmesi adına kullanacağız. Toplu sözleşme, 6 milyon memur, 2 milyon memur emeklisi ve aileleriyle birlikte hesaplandığında 20 milyonu aşkın bir kitleyi etkileyen bir olay. Sadece memuru değil sokaktaki esnafın bile gözü kulağı burada.” ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=