Lütfen bekleyin..



Batman Fıstık Üreticileri Birliği projeler görüştü

29 Eylül 2021, 22:03 - Okunma: 505

Batman Fıstık Üreticileri Birliği “Üyelerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli” projesi kapsamında paydaş toplantısı gerçekleştirildi.T.C. Dicle Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Teknik Desteği kapsamında Batman Fıstık Üreticileri Birliği tarafından yürütülen projenin paydaş toplantısına; Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir

Demir, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydis, Ziraat Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Ebubekir Doğan, Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği Batman İl Temsilcisi İsa AKDAŞ, Dicle Kalkınma Ajansı Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erin ve teknik uzmanlar katıldı.

Paydaş toplantısının açış konuşmasını Batman Fıstık Üreticileri Birliği Hifzullah Akdaş yaptı. Akdaş; bölgede yükselen değer olan ve çiftçinin yüzünü güldüren fıstık üretimi, üreticilerin durumu, pazarlama kanalları konularında mevcut durumu ortaya koymak ve stratejiler geliştirmek için bu raporu hazırladıklarını ifade etti. Batman’ın fıstık üretiminde kısa sürece hem üretim yapılan alan hem de üretim konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini söyleyen Akdaş, özellikle kurumsal işbirliği, arazi tahsisi ve tarım destekleri konusunda adımlar attıklarını ifade etti.

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş; Batman Fıstık Üreticileri Birliği, bölgemizde yeşil altın olarak adlandırılan fıstığın bölge ekonomisini canlandırması ve kalkındırması yönünden çok önemli bir konuma getirmektedir. Batman Ticaret Borsası olarak ilk günden beri desteklerimizi sürdürmekteyiz. Bunun yanında fıstık üreticilerinin daha fazla kazanması ve mağduriyet yaşamamaları için, Antep Fıstığı lisanslı deposunun kurulması, TMO tarafından taban fiyatın belirlenmesi ve fındıkta olduğu gibi ürün bazlı desteklenmesi bu anlamda çok elzemdir dedi.

DETA Danışmanlık’tan Yönetim Danışmanı Mustafa Oğuz’un moderatörlüğünü yaptığı gerçekleştirdiği toplantıda Batman Fıstık Üreticilerinin; en başarılı olduğu konular, üretim, yönetim ve satış açısından iyileştirilmesi gereken yönleri rakipleri arasında ve pazarda sahip olduğu en önemli avantajları, geleceğe dönük satış ve pazarlama, riskleri, fıstık üreticilerinin öncelikli hedefleri gibi konular müzakere edildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=