Lütfen bekleyin..



"Güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız"

28 Eylül 2021, 16:34 - Okunma: 455

Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini ifade eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, Başkanlık sisteminin her alanda ülkeye kaybettirdiğini belirtti. Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini söyleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "DEVA Partisi olarak biz, kuvvetler ayrılığına ve insan haklarına dayanan

 güçlü hükümet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alan güçlendirilmiş bir parlamenter sistemden yanayız. Partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte hukukun üstünlüğü ilkesi kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti niteliğini kaybetti." İfadelerini kullandı.
“PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMESİ LAZIM”
OHAL'in dolaylı olarak halen devam ettiğini söyleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Ülkemize 16 Nisan 2017 Referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getirildi. O zamandan beri dikiş tutmuyor güzelim ülkemiz. Gün geçtikçe kötüye gidiyor ve üzülerek söylüyorum ki maalesef daha da kötüye gidecek. Arkadaşlarımızla beraber 2016 yılından bu yana bu sistemin ülkemize, ekonomik ve hukuksal anlamda çok sorunlar yaratacağını, paramızın pul olacağını ve ülkemizin çok geriye gideceğini defaatle söylüyorduk.

Halkımızı ikna etmeye çalışıyorduk. Batman halkı ise gerçeği gördü ve yüzde 63,7 ile bu değişikliğe "Hayır" dedi. Lakin, Türkiye genelinde yüzde 51,4 oy oranı ile sistem değişikliği kabul edildi. Ve olağanüstü hal döneminde yapıldı bu referandum. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı kararnameleri sayesinde OHAL hala devam ediyor da diyebiliriz." dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=