Lütfen bekleyin..



‘Öğrencilerin barınma sorunu acilen çözülmelidir’

27 Eylül 2021, 16:15 - Okunma: 378

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çeken Eğitim Sen, öğrencilerin insanca yaşayabilecekleri beslenme ve barınma hakkının anayasal bir hak ve kamusal bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Üniversiteyi kazanan öğrenciler için 2021/2022 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerinin barınma sorunu ile başladı. Milyonlarca öğrenciyi etkileyen

 barınma sorunu, önceki yıllar ile karşılaştırılamaz boyutlardadır. Bu duruma ek olarak % yüzden fazla artan ev kiraları ve özel yurt fiyatlarının yüksekliği öğrencileri ve ailelerini büyük bir çaresizliğe itmiştir. İlimiz merkezinde okuyan öğrenciler açısından bu sorun çok büyük boyutta değildir. Ancak ilçelerde okuyan ve ilçelerde barınma sorunu olduğu için il merkezindeki KYK yurtlarında ya da özel yurtlarda kalan öğrenciler için, her gün ilçe merkezlerine gidip gelme başlı başına bir külfettir. Kira masrafının üzerine birde yol ücreti ve yemek masrafı eklendiğinde orta halli bir ailenin bu masrafın altında kalkması mümkün değildir” denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=