Lütfen bekleyin..



Üniversite’ye Kadın ve Aile Merkezi Kuruldu

27 Eylül 2021, 16:11 - Okunma: 550

Batman Üniversitesinde kadın ve aile sorunları alanında, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmaların yapılması ve bu tür araştırmaların desteklenmesi; akademik ve toplumsal nitelikli panel, seminer, konferans, çalıştay ve benzeri toplantıların yapılması, eğitim çalışmalarında bulunulması, projeler geliştirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının

oluşturulması amacıyla Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. 21 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle kurulan merkezin geniş bir faaliyet alanı bulunuyor.
Üniversitede merkezin kurulması ile birlikte merkezin amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, sempozyum, konferans, seminer ve benzeri faaliyetler düzenlemek gibi birçok konuda çalışmalar yapılması planlanıyor. Toplumsal yapıda kadın hakları ve sorunları konusunda farkındalık oluşturarak kadınların hayatın her alanında karşılaştığı problemlerin, engellemelerin azaltılmasını sağlamak ve kadın haklarını destekleyici bir kültürün gelişmesine katkı sunacak faaliyet ve etkinliklerin yapılmasının amaçlandığı merkez ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, geçmişten günümüze kadar kadınların yaşadığı sorunların farkında olduklarını ve merkezin olanakları ölçüsünde çözüm geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=