Lütfen bekleyin..



Batman'da Kiralar Yüzde 100 Arttı

26 Eylül 2021, 18:53 - Okunma: 323

Türkiye genelinde son bir yılda en fazla kira fiyatlarının arttığı 3 ilden birinin Batman olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, yükselişin vatandaşa büyük mağduriyetler yaşattığını belirtti.Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Pandemi dönemiyle birlikte

sayısız işletmenin kepenk kapattığı ve istihdamın büyük oranda azaldığı son süreçte ülke genelinde gelir ortalaması en çok düşen şehirlerden biri olan Batman’da ise ev ve dükkan kiraları fahiş seviyelere ulaştı.
Değerlendirmelerimize göre, Batman’da son 1 yılda kiralar, yüzde 100 civarında artış gösterdi. Bu durum, ülke ortalamasının neredeyse 3 katı. Ülkemizde son 1 senede en yüksek kira artışı yaşanan 3 ilden biriyiz. İlimizin birçok noktasında ev ve dükkan sahipleri fahiş zamı uygulayabilmek için kiracılarını zorla yerinden çıkartmaya başladı. Esnaf ve vatandaş gerçekten çok zor dönemler geçiriyor. Maalesef buna yönelik tek bir adım atan dahi yok.”dedi.
“KİRALAR 4 BİN LİRAYI AŞTI"
Ev kiralarının dudak uçuklatan noktalara ulaştığını belirten Müjdeci, “Batman’da 900 bin, 1 milyon lira civarında daireler satılmaya başlandı. Bu durum, diğer tüm daire fiyatlarının ve kira fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. İlimizde birçok bölgede ev kiraları 4 bin lirayı aşmış durumda. Halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu kira ve konut fiyatlarındaki artışın bir an önce önüne geçilmesi gerektiği çok açık.” dedi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=