Lütfen bekleyin..



Kocalar köyünde TP’den asfalt yol isteyen köylü yol kapattı

22 Eylül 2021, 17:09 - Okunma: 592

İlimiz merkeze bağlı Kocalar Köyünde bahçelere zarar veren TPİC ve Türkiye petrolleri araçları nedeniyle köylüler ve arazı sahipleri yolu ulaşıma kapatarak Türkiye Petrollerinin bir an önce 3 km’lik bahçelerin içinden geçen yolun asfaltlamasını isteyerek bahçelerinin tozdan zarar gördüğünü ve zirai ürünlerin zarar gördüğünü belirttiler. 5 yıl önce Batman’a bağlanan Kocalar köyü sakinlerinden

ve yol üzerinde 80 dönüm fıstık bahçesi, Kavun ve çeşitli zirai ürünler bulunan Ahmet Özalp zirai ürünlerinin araçların geçişinden zarar gördüğünü belirterek yolun asfaltlanması için yetkililerden talepte bulundu. Kocalar Akbaş yolunu 3 saat trafiğe kapatan köylüler yetkililerin olay yerine gelmesi ve sorunun çözümü için söz vermeleri üzerine şirkete 10 gün süre verdiler.  
Köy sakinlerinden Özalp gazetemize yaptığı açıklamada “ Akuba’da bulunan 2 adet petrol lokasyon sahası ve Akbaşta bulunan Lokasyon yolu ulaşımı buradan sağlıyor. Ama yolun stablize olması nedeniyle buradan geçen ağır iş araçlarından yoğun toz çıkıyor.

Yolun sulanmasına rağmen bu yetersiz kalıyor. Buda zirai ürünlerimize zarar veriyor. 80 dönüm fıstık bahçem var. Ürünler çok zarar gördü. Kavun ektik buda zarar gördü. Zirai ürünleri hastalık kapıyor. TPAO’dan ricamız sürekli kullanılan bu yolun asfaltlanması. Bugün burada 3 saatlik yolu ulaşıma kapattık. Yetkililere sorunu aktardık. Çözüleceğini bize ilettiler. Umarım bu sorun ortadan kalkar” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=