Lütfen bekleyin..



Bağkurlulara büyük müjde!

20 Eylül 2021, 14:17 - Okunma: 358

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan Bağkur prim borcunu ödeyemediği için daha önce sigortalılık süresi dondurulanlar, yapılandırma yasası kapsamında daha az para yatırarak sigortalılık süresini canlandırabilecekler.SGK İl Müdürü Alaettin Ökten konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle “Vergi, SGK prim borcu,

 trafik cezası başta olmak üzere devlete olan çeşitli borçların yeniden yapılandırılarak peşin ya da taksitle ödenmesine imkân sağlayan 7326 sayılı yapılandırma yasası geçmişe dönük prim borcu olan ve borcu nedeniyle primleri dondurulan yüz binlerce Bağkur’lu için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren yasadan yararlanmak için 1 Temmuz'da başlayan başvurular Bağ-Kur’lularda 1 Kasım tarihinde sona erecek. Yasa Bağkur’lulara iki yönden avantaj sağlıyor. Birincisi, prim borcunu ödemek istemeyenlerin borçlu oldukları dönem donduruluyor yani borç gözükmüyor,  siliniyor. Bu kişilerin başvuruda bulunması ise gerekmiyor. İkincisi ise daha önce dondurulan sigortalılık surelerini ihya (canlandırma) etmek isteyenleri kapsıyor. Borcunu ödeyecek olan bu kişilerin büyük indirim imkânı sağlayan yapılandırma için başvurmaları gerekiyor.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=