Lütfen bekleyin..



DEVA'dan Hasankeyf ve Gercüş'te coşkulu kongre

19 Eylül 2021, 14:24 - Okunma: 483

Batman'da teşkilatlanma çalışmalarına hız veren DEVA Partisi'nin Gercüş ve Hasankeyf kongreleri gerçekleştirildi. DEVA Partisi'nin Gercüş ve Hasankeyf kongrelerine partinin Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Mustafa Ergen, kurucularından Ferai Ökmen, Abdurrahim Aksoy, İl Başkanı Melik Müjdeci ve çok sayıda üst düzey yöneticisi katıldı.

 DEVA Partisi'nin Gercüş ilçe kongresinde ilçe başkanlığına Mehmet Emin İlik ve Hasankeyf ilçe kongresinde ise ilçe başkanlığına Mehmet Emin Bulut seçildi.
İLÇELERDE CİDDİ NÜFUS KAYBI VAR
Çoşkulu bir kalabalık ile gerçekleşen kongrelerde konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "İlçelerimiz son yıllarda nüfus kaybı ile karşı karşıya. İnsanlarımız işsizlik, yoksulluk ve fırsat eşitsizliği nedeniyle göç etmek zorunda kalıyor. İlçelerimizde sosyal hayatın hiçbir imkanları bulunmuyor. Tek adamlığın getirdiği keyfi düzen ve liyakatsiz kadrolar ile ilçelerimiz sahipsiz bırakılmış.

Bu yönetim zihniyeti Gercüş'e, Hasankeyf'e, Batman'a deva olamaz. İlk seçimde bu yönetimden kurtulmalı ve el birliği ile istişare, demokrasi ve liyakatli kadrolarla ülkemiz için yeniden bir iyileşme ve yükseliş dönemini başlatmalıyız." ifadelerini kullandı. 
“KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”
Partisinin Gercüş ve Hasankeyf kongrelerine katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İktidarın Kürt seçmenin iradesini yok saydığını belirterek,

"Bugün Türkiye'de başta Kürt seçmen olmak üzere her seçmenin iradesini ülke yönetiminde, belediyelerde rahatça görebilmesi için DEVA Partisi'nin özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı vizyonunun ülke yönetiminde bir güç haline gelmesi gerekiyor. Maalesef insan hakları, özgürlükler ve demokrasi korkunç seviyelere düştü. Her yıl 20 bin öğretmen atanırken, 2-3 Kürtçe öğretmeni bile atanmıyor. HDP seçmenin milletvekilleri düşürülüyor, belediyelerine kayyum atanıyor." ifadelerini kullandı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=