Lütfen bekleyin..



Avukatlara saldırıya 78 Baro’dan tepki

16 Eylül 2021, 14:05 - Okunma: 523

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, savunma avukatları ve aralarında Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in de bulunduğu avukatlara yönelik yapılan sözlü ve fiziki saldırıya karşı 78 baro ortak yazılı açıklama yayımladı. Aralarında Batman Barosunun da bulunduğu 78 baronun

yaptığı açıklamada, yargının kurucu makamlarından savunma makamı ve avukatlık mesleğine dönük tehdit ve saldırılara karşı mücadele kararlılığı göstermek amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunda kalındığı belirtildi.  Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Bilinmelidir ki, adil yargılanma hakkının gerçekleşebilmesi için öncelikle hak arama özgürlüğünün gerçek bir özgürlük olarak kullanılması gerekir. Hukuki dinlenilme hakkının tanınması, şüpheli-sanık hakkındaki tüm delilleri görebilmesi ve delillere karşı sözünü söyleme hakkının bulunması, savunması için delil sunabilmesi, bu delillerin de toplanması zorunludur. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; avukatlık mesleği savunma hakkının, adil yargılanma hakkının ve hak arama özgürlüğünün teminatıdır.

Savunma makamının yani avukatların özgür ve etkili olamadığı bir toplumda hiç kimsenin özgürlüğü garanti altında değildir. Hiçbir kişi veya kurum savunma görevini yapan avukatı görevini yapmaktan alıkoyamaz, engelleyemez, avukata fiziki saldırı ve hakarette bulunamaz. Avukatların mesleki faaliyetlerinin engellenmesi, duruşma salonundan fiziki saldırı ve hakaretlere maruz bırakılarak çıkartılmaları gibi kabul edilemez tutum ve anlayışlara karşı mücadelede etme konusundaki kararlığımızı bir kez daha tüm kamuoyuna duyurmaktayız. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın ve olayda yer alan kolluk görevlilerinin ivedilikle görevden uzaklaştırılmaları ve haklarında gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılması gerektiğini kamuoyu ve ilgililerin bilgisine sunarız.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=