Lütfen bekleyin..



Demir "İhalelerin yüzde 33’ü ihale Mevzuatına aykırı yapılmıştır”

16 Eylül 2021, 13:34 - Okunma: 604

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Mehmet demir ve Songül Korkmaz, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve HDP İl Eşbaşkanları Fatma Ablay ve Ömer Kulpu’nun da katıldığı basın toplantısında kayyum uygulamalarını değerlendirdiler. Eşbaşkan Songül Korkmaz’ın ardından konuşan Mehmet Demir, yapılan çalışmalar ve uygulamalara tepki gösterdi.

Demir, “Hizmet atılımı diyorlar. Batman’ın bütün caddelerini, sokaklarını aylarca geçilemez yaşanılamaz bir duruma, bir enkaza dönüştürmek ne zaman hizmet oldu. Ancak planı programı olmayanın veya halkı cezalandırmak için yapılacak bir durumdur. Başka bir izahı olamaz. Kayyumun açıklaması, bu kazılan yerleri sadece kendilerinin değil DEDAŞ ile SİBADAŞ’ın da kazdıkları yerlerdir denilmektedir. Peki sorulmaz mı siz bostan korkuluğu musunuz? Bunların bu kadar dağınık çalışmasına neden izin veriyorsunuz. Kendilerinden önce ki kayyum da aynı durumu yaşattılar. Ama biz buna izin vermedik. DEDAŞ’ın Genel Müdür Yardımcısı ziyarete gelmelerine rağmen izin vermedik. Halkı mağdur etmemek ve açılan yerin hemen kapatılması için istediğimiz yerde istediğimiz zamanda onlara izin vereceğimizi ifade ettik. Ama burada Kayyum gelmiş şikâyet ediyor. Suç ortaklarını oluşturuyor. 

 ‘UCUZ YERLER İLE YEŞİL ALANLAR TAKAS EDİLİYOR’ 

Batman’a yakışır bir kent görünümü kazandırmak için canhıraş çalıştık. Asla imar mevzuatına aykırı revize imar planlarını yapmadık. Asri mezarlıkta 80 dönümlük bir alanı mezarlığa kazandırmak için revize imar alanın dışında sadece iki yere takası kabul ettik. Onun dışında yapmadık. Her alanın yeşil alanını içinde talep ettik. Ama kayyum tüm revize imar planlarını mevzuata aykırı bir şekilde söz konusu alanın dışında ucuz yerlerle yeşil alanları takas ettirerek yapmaktadır. Bu işlerin karşılıksız yapılmadığını hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Gelin sizlerle beraber bu şehir imar katliamının takipçisi olalım ve bunu engelleyelim. 

 ‘9 AYDA 77 İHALE YAPTILAR’ 

Batman Kayyumu atandığı Mart 2020 –Ocak 2020 tarihleri arasında geçen 9 aylık süreçte toplamda 77 İhale yapmıştır. Bunların 37’si Açık ihale, 30’u 21 f (pazarlık yani davetiye usulü), 10’ü da 21 b (pazarlık usulü) ile yapılmıştır. İhalelerin yüzde 52si ihale mevzuatına aykırı bir şekilde yapılmıştır. 2021 yılının ilk beş ayında toplamda 93 İhale yapılmıştır. 2021 yılında bildiğiniz gibi onları çok yakından takip ettiğimizden bunların 62’si Açık İhale, 22 si 21f, 9’u 21 b ile yapılmıştır. Yani ihalelerin yüzde 33’ü ihale Mevzuatına aykırı yapılmıştır.” 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=