Lütfen bekleyin..



Tarla’da fıstık hasadı başladı

09 Eylül 2021, 00:02 - Okunma: 372

Batman Tarım İl Müdürlüğü tarafından fıstık hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi. Batman Merkeze bağlı Demirbilek Köyü'nde düzenlenen etkinliğe; Batman Valisi Hulusi Şahin, Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Aktaş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif

Güneş, İl Müdür Yardımcımız Reşat Çiftçi, şube müdürleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
“245 TON ÜRÜN BEKLİYORUZ”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mehmet Gün;" Meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 2012 ile 2021 yılları arasında çeşitli kurumlardan ve Bakanlığımızın destekleriyle Batmanda bir milyon 10 bin fıstık çöğürü dağıtılmış bulunmaktadır. Özellikle bu yıl periyodisite ve kuraklığın etkisiyle bin 245 tonluk bir ürün beklentimiz var. Bu yıl fıstığın değeri 62 ile 75 lira arasında bir pazar değeri bulunmaktadır." Diye konuştu.


“ÇİFTÇİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ.”
Daha sonra söz alan Batman Valisi Hulusi Şahin;" Fıstık katma değeri yüksek bir ürün ve bu nedenle çiftçimizi mutlu ediyor. Elde edilen gelir birim alanına vurulduğunda bu kıraç topraklarda hayal edemeyeceğiniz rakamlara ulaşıyor. Çiftçimiz fıstıktan iyi bir gelir temin ediyor ve biz de bu durumu destekliyoruz. 1,5 milyonun üzerinde fıstık fidanını çeşitli kaynaklardan vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize takdim ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Verimliliği sınırlı olan arazilerimizde böyle ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Çiftçimizi destekleyeceğiz. Çiftçi toprağımıza bakacak ki bütün ülke doysun. Bunun ötesinde de bütün ülke ihracat yapacak ve tarımdan ciddi gelir elde eden ülkeler arasına girecek." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından fıstık tarlasını dolaşan Vali Hulusi Şahin, daha sonra fıstık hasadı yaptı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=