Lütfen bekleyin..



DEP’li Sincar elma sokağında anıldı

04 Eylül 2021, 14:23 - Okunma: 980

Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ve Batman DEP İl yöneticisi Metin Özdemir, 4 Eylül 1993 tarihinde katledildikleri Elma Sokağında anıldı. HDP Batman İl Başkanlığının düzenlediği anmaya katılan, HDP Batman Milletvekilli Feleknaz Uca, Özgür Kadın Hareteki (TJA) aktivistleri, eski DEP milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden alınarak yerlerine

kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir'inaralarnda bulunduğu kitle tarafından anıldı. Katliamın yaşandığı Elma Sokak'ta bir araya gelenlere polis müdahale etti.  
Anma öncesi sokağın girişleri polis tarafından kapatılırken, polis valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin verilmeyeceğini aktardı. Bir süre Polisle yaşanan gerginlikten sonra  grup sokağın girişinde açıklama yaptı. Açıklamada Sincar ve Özdemir’in fotoğrafları taşındı. Burada bir konuşma yapan HDP’^li vekil Uca Sincar'ın demokrasi şehidi olduğunu belirterek,

"Sincar özgür bir toplumun öncüsü, direnişin simgesi, mücadelenin öncülerinden biri. O gün bu sokağa, katledilen arkadaşları için gelmişti. Ancak onu 8 kurşun ile katlettiler. Onun bıraktığı direniş mirasının milyonlar devraldı. Bugün milyonlarca kişi mücadelesini yürütüyor” dedi. 
 
Uca’nın konuşmasının ardından sokağın girişine serilen siyah bezin üstüne Sincar ve Özdemir’in fotoğrafları ve karanfiller bırakıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=