Lütfen bekleyin..



Batman’da 350 Bin kişi aşı olmadı

30 Ağustos 2021, 18:47 - Okunma: 693

SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kentte 350 bini aşkın kişinin aşı olmadığını belirterek, hastanede tedavi görenlerin yüzde 85’inin aşısız olduğunu belirtti.Topkan, “1 Temmuz’da başlayan normalleşme süreci ile 4’üncü piki yaşıyoruz. Haziran’ın ilk haftasında vaka sayısında çok düşük bir yerdeyken, şimdi ise günlük yapılan bin, bin 200 testin yarısı pozitif çıkıyor.

 Günlük vaka sayısı şu anda 500. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüm servisleri Kovid servisi olmuş durumda. Şu an hastanede 240’ın üzerinde hasta yatıyor. Bunun 45’i yoğun bakımda kalıyor.
‘TEDAVİ GÖRENLERİN YÜZDE 85’İ AŞISIZ’
Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan 240 hastanın yüzde 85’i aşı olmamış kişilerden oluşuyor. Yüzde 15’i ise ilk dozu olmuş, ikincisini olmamış. Yoğun bakımdaki 45 kişi de aşı olmayanlardan oluşuyor. Hastaların yüzde 35’i gençlerden oluşuyor. Bu oran gençlerin ‘Bize bir şey olmaz’ yaklaşımından kaynaklıyor. Kentte aşı olanların sayısı 136 bin kişi, halen aşı olmayanların sayısı ise 350 binden fazla” dedi. Aşı çağrısını yineleyen Topkan, tek dozla kalmayıp, 2’nci dozun da yapılması gerektiğini vurguladı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=