Lütfen bekleyin..



Batman Kesk’ten Memur zammı basın açıklaması

28 Ağustos 2021, 13:52 - Okunma: 736

Memur maaşlarına yapılan zam ile ilgili KESK Batman Şubeler Platformu Dörtyol kavşağında basın açıklaması gerçekleştirdi.Basın açıklaması öncesi Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin ŞİMŞEK kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Ardından KESK Batman Şubeler Platformu adına hazırlanmış olan basın metnini SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz TOPKAN okudu.

Topkan açıklamasında “5,5 milyon kamu emekçisini ve emeklisi olarak ailelerimizi de kattığımızda 20 milyonluk geniş bir kitlenin geleceğini doğrudan ilgilendiren “toplu sözleşme” görüşmeleri bugün taraflar arasında varılan mutabakatla sona ermiştir.
Hemen baştan ifade edelim ki, günlerdir bizden adeta kaçırılan, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı “ölümü gösterip sıtmaya razı etme mutabakatıdır.
Ne yazık ki bugün ortaya çıkan tablo tam da budur.11 günlük sessizlikten sonra Çalışma Bakanlığı nihayet kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonucunu duyurmuştur.

Yani ne Çalışma Bakanlığı yetkilileri ne de masada “yetkili” sıfatı ile oturan konfederasyon ve sendikalar kapalı kapılar ardında yürütülen müzakerelerin içeriği hakkında 11 gün boyunca tek bir cümle dahi etmemiştir.Kısacası 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi bir “oldu bitti” durumu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu durum bile tek başına 5,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye verilen değeri ortaya koymaktadır.Açıklanan mutabakat ise kamu emekçilerine, emeklilere verilen değeri gösteren bir belgedir.” Dedi.                Açıklamadan sonra kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=