Lütfen bekleyin..



Uca yüksek elektrik faturalarını meclise taşıdı

26 Ağustos 2021, 15:30 - Okunma: 351

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman esnafına gönderilerin yüksek elektrik faturalarına ilişkin İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.Milletvekili Uca TBMM'ye verdiği önergede şu soruları sordu "Batman esnafının aktardığı ve basına yansıyan bilgilere göre; Batman halkı ve esnafı çok yüksek elektrik faturalarına maruz kalmaktadır.

“DEDAŞ VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR”

 

 Bir ayda yüzde beş yüzü geçen artış, pandemiden dolayı zor günler yaşayan esnafın geçim sıkıntısını artırmaktadır. Esnafın basında paylaştığı elektrik faturası fotoğrafları, her ay ortalama 300-400 lira gelen elektrik faturalarının son 3 ayda 800, bin liraları aştığını göstermektedir. Ev faturalarının da aynı durumda olduğunu aktaran yurttaşlar boş eve gelen elektrik faturalarını da paylaşmaktadırlar. Batmanlı bir vatandaş kullanmadığı evine gelen 136 liralık elektrik faturasını yine basın yoluyla paylaşmıştır.

Geçtiğimiz aylarda da Batman köylerinin günlerce susuz kalmasına ve İsa Üke’nin ölümüne sebep olan DEDAŞ, şimdi de esnafa yüksek faturalar göndererek vatandaşı mağdur etmeyi sürdürmektedir. “diyen Uca Bölgede çok sayıda baraj bulunmasına rağmen, vatandaşa yüksek faturalar çıkarılmasının gerekçesini sorarken, Esnafın son üç aydır yüzlerce lira daha fazla elektrik faturası ödemesinin nedenini sordu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=