Lütfen bekleyin..



Batman Barosu’ndan Didem Arslan Yılmaz'a sert tepki!

26 Ağustos 2021, 15:28 - Okunma: 427

Kürtçe konuşan kadını 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diyerek yayından alan ve tepkilerin ardından özür mesajı yayınlayan Didem Arslan Yılmaz hakkında Van Barosu suç duyurusunda bulunurken Batman Barosu ise kınama mesajı yayımladı. Batman Barosu, programına telefonla bağlanarak Kürtçe konuşan konuğunu yayından alan ve " doğru düzgün Türkçe konuşsun.

Hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani doğu dili bilmiyoruz ki biz.” diyen sunucu Didem Arslan Yılmaz ‘ı ve olaya sessiz kalan kanal yönetimini kınadı. Batman Barosu’ndan yapılan açıklamada “Sunucunun Kürt Dili’ni yok sayacak şekilde ‘Doğu Dili’  ifadesini kullanması ise toplumda asimile etme ve yok sayma düşüncelerinin çağımızda bile vücut bulduğunu ortaya koymaktadır. Wikipedia’da dünyanın en zengin dilleri listesinde 9. sırada yer alan ve milyonlarca yurttaşın konuştuğu bir dili reddeden, bu dile ve kültüre karşı nefret dili kullanan program sunucusu ve olaya sessiz kalan kanal yönetimini kınıyor, bu tür ırkçı, ötekileştirici ve dışlayıcı nefret söylemlerinin tekrarlanmamasını diliyoruz.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=