Lütfen bekleyin..



Özdemir: ‘Çiftçilerimiz Anız Yakmasın’

25 Ağustos 2021, 16:35 - Okunma: 410

Tarım İl Müdürlüğü tarafından Batman Merkez Kocalar Köyü'nde mısır hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi.Programa Milletvekili Ziver Özdemir, İl Müdürü Mehmet Gün,Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçiler katıldı. Özdemir törende biçerdövere binerek mısır hasadı yaptı.Programda konuşan Milletvekili Özdemir;

"Çiftçilerimizden ricam vahşi sulama yöntemini bırakmaları ve damlama sulama yöntemini kullanmalarını bekliyoruz. Tarım Bakanlığımızın damlama sulama sistemine ciddi destekleri var. Ayrıca çiftçilerimizin anız yakmamalarını istiyoruz. Çünkü anız yangınları nedeniyle nefes almakta zorlanıyoruz. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Çiftçilerimizin anız yakma yerine, balyalama yöntemini kullanmalarını rica ediyoruz. Şimdiden mısır hasadının tüm çiftçi kardeşlerime, bol ve bereketli olmasını temenni ediyorum." Dedi.


‘BU SENE REKOLTEYİ YÜKSEK BEKLİYORUZ’
Daha sonra söz alan İl Müdürü Mehmet Gün ise; "Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz. Dekarda bin 500 ile bin 600 kilo arasında verim bekliyoruz. Toplamda ise 90 ile 100 bin ton arasında mısır bekliyoruz. " diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=