Lütfen bekleyin..



KAYIP YAKINLARINDAN 491. BULUSMA

22 Ağustos 2021, 11:23 - Okunma: 359

İnsan hakları Derneği Batman şubesi öncülüğünde 491 haftadır devam eden Kayıplar bulunsun failler yargılansın buluşması devam etti. 491. hafta Basın Açıklamasını İHD yönetim kurulu üyesi M. Zeki TANGÜNER okudu. Tangüner tarafından okunan basın açıklamasında “Yıllardır suçluların açığa çıkarılmasını ve faillerin yargılanmasını umuduyla sesleniyoruz.

Yıllardır her cumartesi günü suçluların açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması umuduyla alanlardan sesleniyoruz. İktidara ve devlete “Kayıplarımızı Bulun, Faillerini Yargılayın.” talebinde bulunuyoruz. Türkiye'de güvenlik güçleri tarafından kaçırılan daha sonra inkâr edilen ve kendilerinden bir daha haber alınamayan insanların aileleri ve insan hakları savunucularıolarak ''KAYIPLARIN BULUNSUN – FAİLLER YARGILANSIN'' barışçıl eylemimizin 491. haftası ile devam ediyoruz. Bu hafta 1993 yılında Diyarbakır ilinin Silvan ilçesinde kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Zeki Akyıldız’ın akıbetini sormak için toplandık.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=