Lütfen bekleyin..



Esnaf yüksek elektrik faturalarına tepkili..!

17 Ağustos 2021, 14:09 - Okunma: 542

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan Gülistan Caddesinde esnaflarla bir araya gelerek artan eletrik faturasına ücretlerine tepki gösterdi. ESNAF ZOR DURUMDA..!Başkan Kaplan burada yaptığı konuşmasında “Yaklaşık bir buçuk yıldır yaşadığımız Pandemi sürecinde ayakta kalabilme mücadelesini

 veren Esnaf ve Sanatkarlarlasın son döneminde elektrik faturalarındaki artış adeta şok etkisi yaratmıştır.           
Salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde direk olarak etkilenen ve ciddi gelir kaybına uğrayan Esnaf ve Sanatkarların, ticaretten kaynaklı ödemeleri yapmakta zorlandığı bir dönemde,  gider maliyetlerinin orantısız bir şekilde artmasından dolayı zor durumda kalmıştır.     

        
 Ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok Esnaf ve Sanatkar işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kalmıştır. Kapanacak her işletmenin Ülke ekonomisinin hanesine eksi işsizlik hanesine artı olarak yazılacağı gerçeğinin göz ardı edilmemelidir.  Bu anlamda başta DEDAŞ olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızın, Esnaf ve Sanatkarlara böyle bir bakış açısı ile yaklaşım göstererek destek vermeleri gerekir.  Özellikle yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan elektriğin temel bir hak olduğu gözeterek elektrik fiyatlarında indirime gidilmelidir. Ayrıca Pandemi döneminde esnafın durumu da dikkate alınarak ticarethane-mesken fiyatlandırılması ayrımı terk edilmelidir.  
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=