Lütfen bekleyin..



Kaçak Kesime Tepki Olarak Tesisi Kapattı

15 Ağustos 2021, 15:07 - Okunma: 654

Batman Mezbahanesini işleten İvme Et Entegre Tesisleri, kaçak kesimin artması, yetkili kamu kurum ve kuruluşların görevlerini yapmamasından dolayı, tepki olarak kapatma kararı aldı.Alınan kapatma kararı, il genelinde et tanzim noktalarında, canlı hayvan borsasında, marketlerde, lokantalarda ve et satışı yapılan tüm bölgelerde, ciddi anlamda sıkıntılara neden olacaktır.

 Sosyal medya hesaplarında açıklamada bulunan İvme Et Entegre Tesislerinin yetkilileri; “Değerli Batman halkımız, kasaplarımız, canlı hayvan borsası müşterilerimiz ve et satışı yapan noktalarımız. İvme et entegre olarak birinci yılımızı tamamlamak üzereyiz. Ancak ne yazık ki; yetkililer kaçak kesimle hiç bir şekilde mücadele etmiyorlar. Kaçak hayvan kesimi il genelinde herkesin gözü önünde yapılıyor. Kaçak kesim oranı %70’lere varmışken, yetkililerin umursamaz tavırları ve görevlerini yapmamaları bizlerin zarar etmesine ve tesisi kapatma noktasına getirdiğini herkesin bilmesini isteriz. Biz tesisimizde 50 uzman personel çalıştırırken, kaçak kesim yapanlar halk sağlığını ciddi anlamda tehdit etmeye ve Covid-19 hastalığına açıkça davetiye çıkarmaktadırlar. Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve kaçak kesimin muhatabı olan tüm kamu kurum ve kuruluşları bize ‘Kaçak Kesimi bitireceğiz’ sözüne vermezlerse, kapanma devam edecektir. Çünkü her ay cebimizden yüz binlerce TL zarar etmeyi göze alamayız.” şeklinde açıklamada bulundular.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=